Simplu ca Isus!

„După ce au dat drumul norodului, ucenicii L-au luat în corabia în care se afla şi aşa cum era.” Marcu 4:36
Când regina Elisabeta a Angliei a vizitat SUA în anul 2007 întâlnindu-se cu președintele George Bush, presa scria că ea a fost însoțită de o cohortă de servitori de tot felul. Au sosit bucătarul personal și ajutoarele, cu veselă și alimente, pentru a pregăti mâncarea pentru cele câteva zile. De asemenea, mulți alți servitori s-au ocupat de pregătirea dormitorului sau a camerei de zi, de transport, de paza de corp și de toate întrevederile pe care le-a avut atunci. 200 de costume ale reginei au fost aduse împreună cu multe alte lucruri în cele câteva aeronave cu care a sosit delegația regală în Statele Unite.
Prin contrast, îl vedem pe Isus, Împăratul Universului, adoptând o atitudine umilă și simplă în vizita Lui pe pământul nostru. Textul de mai sus din Evanghelia după Marcu ne spune că ucenicii l-au luat în corabia lor așa cum era. Cum era Isus? Îmbrăcat simplu, cu haine modeste, obosit după o zi de lucru, probabil fiindu-i foame și sete, fără gardă de corp și fără slujitori care să îi servească. În noaptea aceea a adormit undeva lângă cârmă, pe o un loc strâmt și rigid. Nu a avut o cameră a Lui specială, nici servitori care să îi fi adus mâncarea la pat, sau care să îi descalțe pantofii. Așa era Isus, modestul Împărat al Universului.
Prin ce se caracterizează viața ta? Simplitatea și modestia sunt valori foarte importante ale vieții. Dar acestea în zilele noastre sunt de multe ori ridiculizate, pentru că avantajele practicării unei vieți simple nu se văd imediat, sau par că nu există. Dar cum este să știi că te poți mulțumi cu puțin, când altora li se pare că nu mai pot trăi fără să aibă lucrurile pe care le au, de exemplu cel mai scump și performant telefon?
Ia exemplu de la Isus! Felul lui de a fi i-a încântat pe oamenii în mijlocul cărora a trăit, așa că încearcă să trăiești și tu ca El!
Moț Florian, Master Ghid – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro