Suntem ceea ce vrem să fim

Totul este curat pentru cei curați; dar pentru cei necurați și necredincioși, nimic nu este curat: până și mintea și cugetul le sunt spurcate. (Tit 1:15)
Avem foarte multe surse de informare astăzi. Timpul este prețios, deoarece de folosirea lui depind alegerile noastre. Dacă urmărim toată ziua filmulețe pe Youtube, o să ne comportăm ca personajele de acolo. Dacă ne interesează anumite posturi de televiziune, mintea noastră va fi preocupată tot timpul cu subiectele dezbătute acolo. Dintre atâtea posibilități, care ne feresc să avem „mintea și cugetul spurcat”? Nu știu CARE, dar știu CINE: unul singur ne conduce la adevăr și anume Dumnezeu. Mulți cunoaștem tabloul în care Isus stă în picioare cu un felinar în mâna stângă, iar cu dreapta bate în ușa împresurată de iederă. După ce a pictat, autorul a chemat un prieten, pictor și acela, să vadă tabloul și să-și spună părerea. Prietenul a privit tabloul și a zis:
– Ai făcut o mare greșeală dragul meu: ușa n-are clanță, cum poate să intre Mântuitorul?”
– N-am făcut nici o greșeală; clanța e pe dinăuntru, Mântuitorul nu intră într-o inimă care nu e deschisă cu însăși voia proprietarului, a fost răspunsul autorului tabloului.
Dumnezeu nu forțează voința noastră. Trebuie să îndepărtăm de la noi tot ceea ce ne-ar despărți inima de Dumnezeu. El nu ne cere să renunțăm la ceva ce e bun pentru noi. În tot ceea ce face, El are în vedere binele nostru. Ca să înțelegem adevărul, noi trebuie să avem o dorință sinceră de a cunoaște acest adevăr.
Domnul Hristos a zis: „Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învățătura este de la Dumnezeu”. Pe măsură ce ne apropiem de Domnul Hristos și ne bucurăm de plinătatea iubirii Sale, îndoiala și întunericul vor dispărea în lumina prezenței Sale.
Iuliana Pogăcean, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro