Suntem schimbați din slavă în slavă

Devoțional zilnice 28 aprilie 2018

Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca intr-o oglindă, slava Domnului şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. (2 Corinteni 3:18)

Când este iluminat de Duhul lui Dumnezeu, credinciosul priveşte desăvârşirea lui Isus şi, privind această desăvârşire, se bucură cu o bucurie negrăită. În el însuşi vede păcat şi neajutorare; în Răscumpărător, niciun păcat şi o infinită putere. Sacrificiul pe care l-a făcut Hristos ca să ne poată oferi neprihănirea Sa este o temă de care ne putem ocupa cu un entuziasm tot mai profund. Eul nu este nimic; Isus este totul. (…)

Puterea transformatoare a harului mă poate face părtaş la natura divină. Slava lui Dumnezeu a strălucit asupra lui Hristos şi, privind la Hristos, meditând la sacrificiul Său de Sine, aducându-ne aminte că în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii, credinciosul este atras tot mai aproape de Izvorul puterii. (…)

Cât de esenţial este să avem parte de iluminarea Duhului lui Dumnezeu; pentru că numai astfel putem să vedem slava lui Hristos şi, privind-o, să fim schimbaţi din caracter în caracter în şi prin credinţa în Hristos. (…) El are har şi iertare pentru fiecare suflet. Când prin credinţă privim la Isus, credinţa noastră străpunge umbra şi îl adorăm pe Dumnezeu pentru iubirea Sa minunată manifestată în faptul că ni L-a dăruit pe Isus, Mângâietorul. (…)

Păcătosul poate deveni copil al lui Dumnezeu, moştenitor al cerului. Se poate ridica din ţărână şi poate sta drept, îmbrăcat în haine de lumină. (…) Cu fiecare pas înainte, el vede noi frumuseţi în Hristos şi devine mai asemănător Lui în caracter. (Manuscript20,1892)

Iubirea manifestată faţă de el de către Hristos prin moartea pe cruce dă naştere unui răspuns al iubirii pline de recunoştinţă şi, ca răspuns la rugăciunea sinceră, credinciosul este adus din har în har, din slavă în slavă, până când, privind la Hristos, este schimbat după chipul Lui. (Youth’s Instructor, 6 decembrie 1894)

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro