Supărat pe instructor

”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4
Fusese o seară ploioasă în camporee. S-a întâmplat că, la ieșirea din cortul fetelor era o mică groapă, nu adâncă, dar destul de încăpătoare în care se adunase apă. Instructorul nu a crezut că va avea loc programul de seară la cortul mare, după așa o vreme. Ploaia în sfârșit, s-a oprit. Programul de seară a avut, s-a cântat… Dar grupa instructorului care era și ofițer de serviciu, n-a știut pentru că n-a fost anunțată. A doua zi, s-a auzit: „Ce frumos a fost aseară la programul la cortul mare”. ”Nenea Ionel s-a ținut programul aseară?” „Ddda!” “Și nouă de ce nu ne-ați spus???”. ”Pe noi de ce nu ne-ați anunțat???” au izbucnit exploratorii. „Păi, știți, m-am gândit că nu aveți încălțăminte adecvată și nu am vrut să vă udați la picioare”… motiva instructorul. „Dar noi am vrut să participăm!” “Iertați-mă!” Vă rog să mă scuzați! nu o să se mai repete!…” 
În final exploratorii și-au iertat instructorul, dar pe moment au fost foarte supărați pe el. E bine să te superi pe instructor? Poate când ți se pare că: „A dat-o în bară?”. Instructorii sacrifică timp pentru grupă, pregătesc, au grijă de grupă, o învață, însoțește… Dar sunt și ei oameni și mai greșesc. Ce ziceți? Trebuie iertați? Bine faceți de vă supărați pe ei? În rugăciunea „Tatăl nostru” Domnul Isus ne învață: „Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri”.
Dragă explorator, Domnul te învață să îți ierți instructorul când greșește. Accepți provocarea?
Moroșanu Ionel, Master Ghid – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro