Supraviețuirea… în casă!

Devoțional zilnic 1 aprilie 2018

Nu e păcăleală! Să nu ne fie de mirare că o mare parte din accidente se produc … în casă! Fie că este vorba de cădere, rănire cu diverse obiecte, otrăvire, arsură sau opărire, electrocutare – este necesar să știm care sunt pericolele și cum să le putem preveni.
În BAIE este bine să ai covorașe antiderapante pentru a nu aluneca. Pentru a preveni electrocutarea, nu folosi aparatele electrice (uscător de păr, caloriferul electric) în apropierea apei. Iar în cadă este bine să ai un termometru de măsurare a apei care nu trebuie să depășească 37 grade, pentru a nu te opări.

Scoate imediat din priză aparatele electrice după folosință. Iar dacă ști că un aparat sau cablu electric este defect, anunță pe cei din casă și nu îl mai folosi – există riscul apariției unui scurtcircuit și apoi incendiu.

Asigură-te că în BUCĂTĂRIE este instalată o alarmă de fum și un detector de monoxid de carbon – pot apărea asfixieri. Dacă ia foc uleiul din tigaie, cel mai potrivit este să pui un capac. Niciodată nu transfera lichidele de spălat sau curățenie în ambalajele alimentare – ar putea fi confundate cu alimente!

În CAMERĂ dulapurile, noptierele, etajerele, suporturile si alte piese de mobilier trebuie să fie bine fixate bine în perete, să nu existe pericolul să cadă peste cineva. Colţurile mobilierului trebuie asigurate împotriva lovirilor.

Pe SCARI este bine să te asiguri să nu fie obiecte care pot aluneca atunci când calci pe trepte (preșuri, jucării). Chiar dacă uneori te grăbești este bine să te ți de balustrade, atunci când urci sau cobori.

Chiar dacă casa este locul ne simţim cel mai în siguranţă, cel mai bine este să fim GATA ORIUNDE să supravieţuim alături de Domnul Isus care ne poartă de grijă şi ne învaţă în orice împrejurare.

Vei fi ca un om care fuge dinaintea unui leu pe care-l întâlnește un urs și care, când ajunge acasă, își reazămă mâna pe zid, și-l mușcă un șarpe! (Amos 5,19)

Practic: Mergi pe rând în fiecare loc al locuinţei tale şi verifică care sunt locurile unde pot apărea accidente. Vorbeşte cu toţi cei din casă şi căutaţi împreună soluţii!

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro