Sută la sută

Devoțional zilnice 22 ianuarie 2019

Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

 
„Orice faceți”: de sus, de la „centrală”, de la rațiune, de la gânduri. Continuând apoi cu vederea, așa supranumitul simț principal al omului.

Coborând apoi puțin mai jos, la năsuc, simțul olfactiv.

Mergând apoi la extremitățile capului, la cele două urechi.
Coborând la cea care duce pe cei mai mult în păcat cu vorba și cu gustul, gura noastră și la mâini, cu simțul lor tactil, cu ceea ce aveți în centrul organismului, inima voastră, ceea ce iubim, pe cine iubim.

„Orice faceți”: Fiindcă suntem preadolescenți și adolescenți avem organe sexuale în dezvoltare care trebuie educate și stăpânite.

Picioarele noastre în final ne duc acolo în funcție de ce gândim, la ce ne uităm, mirosim, auzim, pipăim, iubim și ne dorim…

„Să faceți din toată inima”: păi dacă faci ceva cu doar 90% din inimă slujești deja la doi stăpâni, e adevărat procentual diferențiat! Fă ceea ce este bine fără rezerve astăzi, nelimitat, necondiționat, „din toată inima ta”. Și nu doar atât ci:

Ca pentru Domnul: nu ca pentru oameni. Ca pentru Cel ce s-a jertfit în locul tău pe cruce, ca pentru cel ce ți-a oferit în dar aceste simțuri pentru a le folosi spre binele tău, spre fericirea ta și slava Sa, nu pentru a risipi bunătatea Sa, dragostea Sa.

Oricând povestea vieții fiecăruia dintre noi se poate încheia. Mai brusc sau mai lin. Să nu lăsăm brațe nemângâiate cu mâinile lui Dumnezeu, obraji nesărutați cu sărutare cerească, și inimi nealinate cu iubire divină. Prețuiește viața suflet drag cu prețul sângelui de pe calvar, „Hristos în voi nădejdea slavei!”. Amin!
 

Daniel Glodeanu, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro