Tabla înmulțirii cu 10

Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu. Ieremia 31:33
Când ești elev și primești ca temă aplicarea unor reguli matematice, ești atras de cele mai logice sau mai ușor de ținut minte. Înainte de apariția smarphone-ului, toți elevii erau obligați să memoreze tabla înmulțirii. Când se punea problema unei operații matematice, nu apelai imediat la un calculator, ci operai din memorie. Astăzi pare inutil să-ți încarci memoria cu informații la care ai acces foarte ușor oricând.
În fond, cel mai important în matematică, gramatică, IT, medicină sau chimie este să înțelegi principiile și să înveți cum să folosești instrumentele specifice în diferite conjuncturi.
Probabil că doar pasionații de matematică mai știu pe de rost tabla înmulțirii. În rest, această informație este depozitată în trecut. Știm cum se face, dar mai știm și cine poate rezolva mai sigur și mai repede operațiile în cauză (calculatorul).
În viața spirituală au existat mereu două curente: unul reprezentat de cărturari și farisei, care au făcut din memorarea mecanică o lege mai importantă decât Adevărul în sine; iar a doua categorie a fost reprezentată de Mântuitorul, care a venit să explice și să demonstreze iubirea în așa fel încât omul să înțeleagă modul de funcționare, principiile și apoi să aplice aceste principii la orice situație diferită de cea din manual. Interesul Învățătorului era nu să transmită informații, ci esența adevărului, care se rezuma la o singură frază: „Atât de mult a iubit, încât a dat.”
Acest adevăr este la fel de ușor de reținut și de înțeles ca și tabla înmulțirii cu zece. Iubirea capătă dimensiuni colosale atunci când oferă iubire, apreciere, iertare, ascultare etc.
De gândit astăzi:
Nu te chinui să descoperi și să explici lucruri și teorii complicate. Astăzi te ajută dicționarele, comentariile, Cuvântul inspirației. Ceea ce trebuie să reții și să aplici este principiul iubirii, care se manifestă oferind și care se înmulțește exponențial pe măsură ce este dată, nu economisită. Nu face economie la iubire și la manifestarea ei. Nu înmulți ura, ci dragostea. Când înmulțești ura, este ca tabla înmulțirii cu zero; când înmulțești iubirea, este ca înmulțirea cu zece.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro