Toți ca unul

„Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiți unii pe alții; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții. Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.” (Ioan 13:34,35)
Ascultă ediția audio aici.
În ediția din 1976 a Jocurilor Olimpice Speciale de la Seattle, la care participau persoane cu handicap, la linia de start pentru proba de 100 de metri s-au aliniat nouă concurenți. Imediat ce s-a dat startul, toți au început să învârtă din răsputeri de roțile cărucioarelor, în afară de un băiat, care s-a lovit de o bordură și s-a răsturnat. Auzindu-l plângând, ceilalți concurenți s-au oprit și s-au întors să-l ajute. În scurt timp, toți cei nouă concurenți au trecut linia de sosire ținându-se de mâini, în aplauzele spectatorilor.
Ce lecție impresionantă! Acești oameni, poate lipsiți de multe din binecuvântările de care avem parte noi, au acționat într-o manieră plină de dragoste și milă. Nu a contat premiul, ci faptul că toți au putut trece linia de sosire. Fără să își propună asta la începutul cursei, ei au oferit lumii un exemplu de împreună simțire, inspirat din lucrarea Domnului Isus. Plin de milă și iubire pentru noi, El ne este alături în această „cursă” spre Împărăția Sa. Uneori avem impresia că suntem într-o competiție cu ceilalți. Așa că facem eforturi disperate să îi depășim în educație, bogăție, îmbrăcăminte sau chiar binefacere sau implicare misionară. Adevărul este însă că nu suntem într-o competiție cu ceilalți, ci doar cu noi înșine. În Împărăția cerurilor nu vom intra dacă suntem mai buni decât ceilalți, ci dacă suntem dispuși să Îl lăsăm pe Dumnezeu să fie singurul mare și bun în viața noastră. În marea zi a reîntâlnirii toți vor fi învingători, spre slava aceluiași Dumnezeu care i-a ținut de mână în tot timpul călătoriei lor. Când ne uităm în spate bucuroși că ceilalți sunt în urmă, alergăm de fapt într-o direcție greșită.
Ce frumos ar fi ca noi, urmașii Domnului, în lumina adevărului, să alergăm în aceeași direcție, ajutându-ne unii pe alții, preocupați sincer ca toți să treacă linia de sosire! Împreună, ținându-ne strâns unul de celălalt și toți de Hristos, să încheiem câștigători cursa! Privindu-ne, oamenii vor cunoaște că suntem ucenicii Lui, iar atunci vor dori să-L cunoască pe El, adevăratul Învingător!
Doamne, ajută-ne să ne iubim așa cum ne-ai iubit Tu! Dă-ne putere să urmăm exemplul Tău!
Provocare:
Gândește-te astăzi la o persoană care ar avea nevoie de ajutorul tău! Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să fii aproape de fratele tău!
Alexandru Ciurea
Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro