Un cadou foarte costisitor

Devoțional zilnice 24 iulie 2017

În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său. (Efeseni 1:7)

După ce l-a ascultat pe celebrul predicator G. Campbell Morgan, un miner s-a apropiat de el şi i-a spus:

– Pastore Morgan, aş da totul pentru a crede din toată inima că Dumnezeu poate să-mi ierte toate păcatele. Dar mă costă mult să accept că este de ajuns să-mi mărturisesc păcatele şi să mă pocăiesc. Iertarea nu poate fi aşa de ieftină.

– Aţi lucrat în mină? Îl întrebă Morgan. Cum aţi ieşit de acolo?

– Ei bine, ca întotdeauna: am luat liftul şi acesta m-a adus la suprafaţă.

– Cât aţi plătit pentru a ieşi?

– Nu am plătit nimic, a răspuns minerul.

– V-a fost teamă să urcaţi în lift? Nu vi s-a părut prea ieftin pentru a-l împrumuta?

– Pastore, ceea ce nu ştiţi este că, deşi eu urc gratuit, acest lift îi costă mult pe proprietarii companiei.

– Acelaşi lucru se întâmplă cu iertarea păcatelor, a spus Morgan. Faptul că aceasta este gratuită pentru dumneavoastră, asta nu înseamnă că Dumnezeu nu a trebuit să plătească un preţ mare ca s-o puteţi obţine.

Este un mare adevăr! Iertarea păcatelor este gratuită şi inepuizabilă. Isus spune în Matei 18:22 că Dumnezeu poate să ierte acelaşi păcat nu doar de „şaptezeci de ori câte şapte”, altfel spus, de patru sute nouăzeci de ori! Ceea ce Isus spune este că Dumnezeu este gata să te ierte de fiecare dată când eşti dispus să-ţi mărturiseşti păcatele şi să te pocăieşti. Înseamnă aceasta că răscumpărarea din păcat nu are un preţ ridicat pentru Tatăl ceresc? Petru a declarat în prima sa epistolă: „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18,19).

Ştii tu că Dumnezeu a fost cel care a plătit pentru mântuirea ta? Dacă tu ştii, ştiu şi prietenii tăi asta? Fiul lui Dumnezeu Şi-a vărsat sângele pentru ca toţi să aibă acces la sursa inepuizabilă de har unde ne putem afunda de fiecare dată când ieşim murdari din mina păcatului. Şi cel mai bine este că nu trebuie să plătim pentru a primi această baie de curăţie şi de purificare spirituală.

#salvatprinsânge #mântuireafărăplată

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

 

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro