Un dar prețios

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:8)
Îl laud pe Dumnezeu pentru faptul că nu a avut încredere să lase la dispoziția mea modul în care să fiu salvat din păcat. Cine știe ce fel de idei mi-ar mai fi venit?! Apostolul Pavel ne spune cât de fără rost sunt strădaniile noastre în a obține mântuirea. Să fii mântuit prin har? Dar ce este harul? Simplu spus, acesta este un dar nemeritat oferit omului de către Dumnezeu. Iar dacă este cadou, cu ce pot contribui eu? De câte ori ți-ai exprimat dorința să le plătești prietenilor sau părinților cadourile pe care ți le-au oferit de ziua ta? „O, dar nu se poate! Vă rog să primiți măcar o mică parte din suma pe care ați cheltuit-o pentru cadoul meu! Dar chiar insist! Vă rog mult! Să știți că mă simt ofensat!…” Cum ți s-ar părea o astfel de reacție din partea prietenilor atunci când este ziua lor de naștere, iar tu vii cu un cadou pentru care probabil ai sacrificat timp, bani și energie doar pentru a te bucura împreună cu el? Îți vine să râzi, nu-i așa? Iar dacă o iei în serios, poate chiar te înfurii! Ehei, dacă ai putea să vezi de câte ori nu ne purtăm în felul acesta cu Dumnezeu! Dragul meu, Domnul Hristos, prin apostolul Pavel, ne-a lăsat scris că mântuirea este un dar primit din partea lui Dumnezeu, prin har, prin credință și că noi nu putem contribui cu absolut nimic!
Nu știu cât de bine înțelegi lucrul acesta și probabil că nici nu contează foarte mult. Ceea ce este însă foarte important, m-aș bucura mult pentru tine să știu că primești acest dar al mântuirii cu aceeași bucurie și recunoștință pe care le manifești atunci când primești daruri valoroase din partea celor dragi ție. Cu cât relația de prietenie este mai profundă, cu atât mai mare este bucuria.
Te încurajez să faci din Domnul Isus Hristos cel mai bun prieten al tău, în așa fel încât primirea în dar a mântuirii să aducă cea mai mare bucurie pe care ai avut-o vreodată în suflet!
Geo Mogheri, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro