Un examen reușit!

„Voi face după cuvântul tău. Îţi voi da o inimă înțeleaptă şi pricepută, aşa cum n-a fost nimeni înaintea ta şi nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” 1 Împărați 3:12
Mă aflam în fața celui mai mare examen din viața mea. Între timp, înainte de venirea examenului, Dumnezeu mi-a dat un loc de muncă. M-am rugat pentru călăuzirea lui Dumnezeu la examen. Chiar în dimineața examenului eu și cu mama mea am citit din Biblie versetele afișate pentru ziua respectivă.
Primul verset m-a încurajat, așa și al doilea verset. Cât timp mă aflam la muncă, mintea mea era cuprinsă de emoții și frică. Am sunat-o pe mama și cu un glas emoționat i-am spus să meargă cu mine la examen ca să o simt mai aproape și să mă încurajeze. În drum spre examen tot felul de gânduri îmi veneau în minte:(nu o să mă descurc, toți vor fii dezamăgiți de mine, nimeni nu o să mai vrea să vorbească cu mine, o să dezamăgesc pe toată lumea).
Când am ajuns în sala de examen tot ceea ce învățasem, uitasem complet. Când mi-a venit rândul în a-mi susține examenul, m-am rugat lui Dumnezeu foarte mult ca să nu greșesc, și parcă tot ceea ce uitasem îmi venise în minte din nou. Ieșind din sala de examen foarte bucuroasă, mama m-a întâmpinat și m-a întrebat ce s-a întâmplat, iar eu i-am răspuns că a fost totul bine și Dumnezeu m-a ajutat. Domnul m-a ascultat, am obținut rezultate bune la examen. Dumnezeu își ține promisiunea, chiar dacă nouă ni se pare imposibil de realizat și ne ajută în fiecare moment al vieții noastre.
Mihalache Rebeca Alina, Ghid – Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro