Un exemplu de credință

„Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu; uitați-vă cu băgare de seamă la sfârșitul felului lor de viețuire și urmați-le credința!” (Evrei 13:7)
Ascultă ediția audio aici.
Născut la București, într-o familie de evrei, Richard Wurmbrand a fost atras de comunism în perioada adolescenței, a urmat cursurile unei școli politice la Moscova, între anii 1927 și 1929, apoi a abandonat orientarea comunistă și s-a convertit la creștinism, pentru ca mai târziu să petreacă peste paisprezece ani în închisorile comuniste pentru activitățile sale creștine, care au atras adversitatea autorităților vremii.
Atât în închisoare, cât și după eliberare, Wurmbrand a predicat mesajul iubirii și al iertării lui Hristos, luptând totodată pentru drepturile creștinilor persecutați din întreaga lume.
După anii de detenție, a fost eliberat, iar în 1965 a părăsit țara împreună cu familia. În 1966 s-a stabilit în SUA, unde a înființat misiunea creștină Glasul Martirilor, o organizație care lupta împotriva persecuțiilor îndreptate împotriva creștinilor de pe toate continentele.
După Revoluția din decembrie 1989, Wurmbrand s-a întors în vizită în România, unde a depus flori la mormintele torționarilor săi. A predicat pretutindeni iubirea creștină și iertarea în numele lui Hristos.
Lucrarea sa în slujba lui Dumnezeu și a semenilor săi n-a încetat nici în timpul anilor grei ai războiului, nici mai târziu, sub teroarea comunistă, și a continuat până aproape de sfârșitul vieții. Cele optsprezece cărți valoroase scrise după ce a scăpat din lagărul comunist, traduse în peste șaptezeci de limbi, descriu anii petrecuți în închisorile comuniste din patria sa, România.
Alte fapte de vitejie s-ar putea să se uite, dar o credință autentică în Hristos este cea mai valoroasă moștenire lăsată generațiilor viitoare. Aceasta va fi mereu reîmprospătată în mintea generațiilor care se ridică.
Roagă-te pentru statornicia credinței tinerilor!
Provocare:
Povestește-i unui tânăr/unei tinere o experiență proprie cu Dumnezeu!
Alin Cătinean
Conferința Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro