Un pas necontrolat

„Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. ” Psalmi 46:1
Într-o zi de vară, am mers cu tinerii într-o excursie la munte, pentru a ne bucura de un traseu montan.
La întoarcerea de pe munte, drumul era mai abrupt.
Eu și prietena mea, eram înaintea grupului. Fericită de clipele frumoase pe care le-am avut în acea zi, fără să-mi dau seama, ritmul meu de mers era din ce în ce mai rapid, încât picioarele mele nu mai dețineau controlul, iar viteza pe care o aveam, era așa de mare, încât nu mă mai puteam opri.
Panicată de situația în care mă aflam, am strigat în gând: „Doamne, ajută-mă!”, iar în acel moment, picioarele mele nu au mai rezistat, și am căzut rostogolindu-mă.
În acel momentan, mi-am dat seama cât de mult mă iubește Dumnezeu, deoarece m-am ridicat imediat, și mă simțeam de parcă nu s-a întâmplat nimic.
Prietena mea speriată, m-a întrebat dacă sunt bine, dacă m-am lovit, dar singurul lucru pe care l-am observat, era tricoul de pe mine, care se murdărise in urma căzăturii.
Apel: Dumnezeu ne iubește necondiționat, de aceea nu ezita sa Îl strigi în cele mai grele momente, deoarece Îți va sări în ajutor indiferent de situație.
Provocare: Astăzi, oriunde vei pleca, și orice vei face, spune în gând „Doamne, ajută-mă”!
Văduva Gabriela, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro