Unsprezece contra unu

Holly nu prea știa ce să îi spună doamnei Kim.
– Am lecții de pian lunea, franceză marțea și voluntariat joia, a început ea. Lucrez ca bonă aproape în fiecare sâmbătă seara și fac gimnastică de trei ori pe săptămână după școală. Și mai primesc și o grămadă de teme.
– Deci spui că nu poți lucra la anuarul școlii nici măcar o seară pe săptămână? a întrebat doamna Kim. Știi că asta înseamnă că renunți la șansa de a deveni editor anul viitor, nu-i așa? Vom avea nevoie de experiență.
– Știu, a răspuns Holly.
Apoi s-a hotărât să îi spună doamnei Kim adevăratul motiv.
– Adevărul este că aceasta este singura seară din săptămână în care pot participa la întâlnirile de tineret.
Holly a refuzat o activitate bună pentru a lua parte la una și mai bună, prin care să păstreze legătura cu prietenii ei creștini.
Citește Evrei 10:23-25
Cum poți menține vie prietenia cu Dumnezeu?
Scriitorul Epistolei către evrei tocmai le explicase cititorilor săi noua lor prietenie cu Dumnezeu prin Hristos. Acum le spune cum să o mențină – iar secretul consta în a se aduna laolaltă cu alți urmași ai lui Isus.
Există multe influențe care caută să te lipsească de credință. Așa că ai nevoie să te întărești și să te zidești alături de prietenii tăi creștini prin încurajări – vorbind, rugându-vă și împărtășind bucuria de a fi creștin. Dacă lipsești de la biserică sau de la întâlnirile de tineret, vei fi afectat atât tu, cât și creștinii pe care i-ai putea ajuta.
Atunci când biserica intră în conflict cu o altă activitate, poți încerca să reprogramezi una dintre ele. Dar dacă nu poți, nu la biserică ar trebui să renunți, chiar dacă aceasta înseamnă că îți vei dezamăgi prietenii sau oamenii care te sfătuiesc și că vei pierde anumite oportunități viitoare. Înțelegi ideea? A oferi și a primi încurajări este extrem de important.
Ar trebui să fii nesăbuit să intri pe un teren de rugby și să joci singur împotriva unei echipe întregi. Ți-ai ridica privirea, ai vedea unsprezece mamuți pregătindu-se să îți strivească trupul și ai ieși de pe teren plângând. De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin – când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.
Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune. Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie. Evrei 10:24,25

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro