Urmează Biblia

Devoțional zilnice 18 septembrie 2018

Tot aşa şi Cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele. – Isaia 55:11

Tu iubeşti Biblia? Dacă da, cât de des citeşti din ea? În aprilie 2013, RNS – Religion News Service a publicat un articol scris de Caleb K. Bell, intitulat: „Sondaj: Americanii iubesc Biblia, dar nu o citesc prea mult.” Doug Birdsall, preşedintele Societăţii Americane a Bibliei, explică: „Văd această problemă ca fiind similară cu cea a obezităţii în America. Sunt foarte mulţi oameni care îşi dau seama că sunt supraponderali, dar nu urmează o dietă. Oamenii îşi dau seama că Biblia are valori care ne-ar ajuta în sănătatea noastră spirituală, dar ei pur şi simplu nu o citesc.” Aceasta este o problemă nu doar a populaţiei în general, ci şi a denominaţiunilor creştine.

La Consiliul General al Conferinţei Generale din 2008, ţinut la Manila, Filipine, a fost lansat proiectul „Follow the Bible” pentru a promova studiul individual şi colectiv al Cuvântului lui Dumnezeu. La acea ceremonie a fost dedicată o Biblie foarte mare, fiecare din cele 66 de cărţi ale sale fiind tipărite într-o altă limbă. De la Manila, Biblia a pornit într-o călătorie de 20 de luni în jurul lumii, ca un apel vizual pentru oameni să petreacă mai mult timp în studierea Bibliei. De exemplu, pe 18 septembrie 2009, Biblia călătoare a ajuns în Tel Aviv, Israel, chiar în ţara în care au avut loc multe din evenimentele descrise în Biblie şi locul în care au fost scrise multe din cărţile ei. Biblia şi-a încheiat călătoria la Sesiunea Conferinţei Generale din 2010, în Atlanta, Georgia. Astăzi, este expusă permanent la sediul Conferinţei Generale, în Silver Spring, Maryland.

Dar este oare suficient doar să citim Biblia superficial ca devoţional? Nu, cu siguranţă că nu. Superficialitatea este unul din cele mai mari păcate ale generaţiei noastre. În Pilda semănătorului, Isus a avertizat cu privire la pericolul de a auzi Cuvântul lui Dumnezeu fără a-l înţelege şi de a nu avea rădăcini adânci în Cuvântul Său (Matei 13:19-21). Ellen White spunea: „Toţi trebuie să simtă că au obligaţia de a atinge cele mai înalte culmi ale dezvoltării intelectuale” şi că noi ar trebui „să fim nişte uriaşi în înţelegerea doctrinelor biblice şi a lecţiilor practice ale lui Hristos” (Slujitorii Evangheliei, pp. 279, 281). De ce să nu luăm mai în serios sfaturile inspirate?

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro