Vorbele „buclucașe”

Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)
Cu ceva timp în urmă, o mamă căuta o bonă care să aibă grijă de copilul său, cât timp ea era plecată la serviciu. Căută în stânga, căută în dreapta, dar nu găsi. Într-o zi, pe când se plimba cu mama ei, se întâlni cu o veche cunoştinţă care fusese colegă cu mama sa, la o firmă de renume. Se salutară şi o întrebă dacă cunoaşte pe cineva care să-i fie bonă pentru fiul ei, urmată de întrebarea: „N-aţi vrea să staţi dumneavoastră cu ea?”
Doamna a devenit astfel bonă pentru fiul ei. Bona stătea cu copilul două săptămâni pe lună. În zilele când stătea cu copilul, încerca să-l înveţe cum să se poarte. Când făcea o prostie sau spunea o vorbă ruşinoasă sau se mânia, bona îi spunea că nu-i frumos şi că Domnul Isus îl aude şi Lui nu-i place să-l audă vorbind urât. Copii, voi spuneţi vorbe ruşinoase? Mai rău era când se întâlnea cu prietenii, pentru că vorbeau lucruri urâte.
De câte ori avea ocazia, bona îi povestea de eroii din Biblie, despre faptele lor. Pe când îşi aniversa ziua de naştere, i-a oferit cadou o Biblie pentru copii, cu gândul că va citi din ea şi îşi va schimba comportamentul. Într-o zi, copilul o văzu pe mama lui mâniindu-se şi spunând vorbe ruşinoase. Şi rămase uimit! „Mamă, de ce vorbeşti aşa urât şi te mânii? întreabă copilul. Bona mi-a spus că nu este frumos să vorbim aşa, pentru că nu-i place Domnului Isus.” Mama copilului a amuţit, şi nu a ştiut ce să mai spună. Voi cum aţi proceda copii, când părinţii voştri se mânie şi spun vorbe ruşinoase? Le urmaţi exemplul dat, sau sunteţi atenţi la vorbele pe care le rostiţi ?
Biblia ne spune în Coloseni cap. 3 cu versetul 8: „Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmăşie, de răutate, de clevetire, de vorbele ruşinoase, cari v-ar putea ieşi din gură.” Morala: Nu imita comportamentul rău al altora, chiar şi al părinţilor, ca să fii fericit şi Domnului Isus să-I placă.
Dimoiu Laurenţiu, Ghid – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro