Zece verbe pentru a fi un om de nota 10

„Fiule, dacă vei primi cuvintele mele, dacă vei păstra cu tine învățăturile mele, dacă vei lua aminte la înțelepciune și dacă-ți vei pleca inima la pricepere, dacă vei cere înțelepciune și dacă te vei ruga pentru pricepere, dacă o vei căuta ca argintul și vei umbla după ea ca după o comoară, atunci vei înțelege frica de Domnul și vei găsi cunoștința lui Dumnezeu.” (Proverbele 2:1-5)
Ascultă ediția audio aici.
În gramatică, verbul este o parte de vorbire care exprimă în general o acțiune, ca de exemplu a alerga, a construi. Tot în categoria verbelor intră și o serie de alte cuvinte care, deși nu exprimă acțiunea propriu-zisă îndeplinită de subiect, din punct de vedere morfologic se comportă identic.
Mulți dintre noi încă ne mai amintim de momentele când ni se cerea să conjugăm zece verbe într-o limbă străină. De obicei, după ce îndeplineam cerința aceasta, eram felicitați de profesor.
Îți aduc în atenție exemplul lui Daniel și al prietenilor lui, care au fost oameni de nota 10. Cuvântul inspirat ne spune astfel: „Cu toate că au avut cu mult mai mult succes la examinare decât colegii lor, realizările academice ale lui Daniel și ale prietenilor lui nu se datorau întâmplării. Ei au avut rezultate bune datorită folosirii disciplinate a capacităților lor, sub călăuzirea Duhului Sfânt. Au ales să se conecteze la Sursa oricărei înțelepciuni, făcând din cunoașterea lui Dumnezeu temelia educației lor” (CFD, p. 82).
Cele zece verbe din versetele de astăzi sunt: vei primi, vei păstra, vei lua aminte, îți vei pleca inima, vei cere, te vei ruga, vei căuta, vei umbla, vei înțelege și vei găsi. Toate sunt acțiuni bine definite pentru a rezolva o problemă a societății noastre: lipsa cunoștinței lui Dumnezeu.
În gramatica Cerului, dacă cele zece verbe prezente în pasajul din Proverbele 2:1-5 vor fi trăite ca în viața lui Daniel și a prietenilor lui, vom fi felicitați de Dumnezeu.
Roagă-te pentru zece prieteni, pentru zece ținte sau pentru zece obstacole! Roagă-te pentru a fi un copil de nota 10 al Cerului!
Provocare:
Alege ca cele zece verbe să fie provocările tale zilnice!
Loredana Simion
Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro