”Am avut o zi frumoasă alături de doamnele găzduite la Casa ADRA, care au nevoie și merită să fie iubite, apreciate și respectate. Este o satisfacție enormă când vedem pe chipurile lor încredere și curaj de a merge mai departe. Asumarea responsabilităților, empatia, viziunea și curajul de a se implica în cazurile aparent fără speranță sunt imperativele după care echipa ADRA România se coordonează” a declarat Claudia Andrei, psiholog ADRA România.
”Odată cu venirea primăverii ne gândim și la ziua de 8 martie, zi în care poți dărui mai mult decât o floare, poți dărui zâmbet pe fața cuiva care poate niciodată nu a primit în dar o floare sau poate nu a avut parte de o apreciere. Cu ocazia acestei sărbători, încercăm încă o dată să aducem un plus de valoare și să conturăm pe fețele persoanelor găzduite la Casa ADRA o urmă de zâmbet care nu înseamnă altceva decât speranță, încredere și demnitate; bucuria că ziua de mâine poate aduce și ceva bun” a declarat George Mitroi, asistent social ADRA România.
Începând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.
Începând din luna iulie 2016, conform noilor standarde, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a primit o nouă acreditare pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a acreditării a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este acreditat până pe data de 30 decembrie 2020 cu respectarea Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.
În prezent, suma investită de ADRA România pentru fiecare victimă a violenței în familie care este găzduită la ”Casa ADRA” este de 2500 lei. În perioada celor 8 ani de la înființare, peste 1750 de victime ale violenței în familiei au fost asistate, dintre care 776 de persoane au primit găzduire la ”Casa ADRA”.
Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:
- donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
- donații financiare în conturile ADRA sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.
Schimbă o viață și vei schimba lumea!
ADRA România