Criza refugiaților este cea mai mare criză umanitară din lume în prezent. Patru milioane jumătate de sirieni caută refugiu din calea războiului civil care le-a devastat țara și le-a spulberat condițiile de viețile. În plus, alte milioane de oameni au încercat să scape de masacru, mutându-se din sat în sat în Siria. Războiul civil continuă de mai bine de cinci ani în Siria, timp în care sute de mii de persoane au murit și mulți poartă cicatrici fizice și emoționale. La nivel global, ziua de 20 iunie a fost desemnată de Organizația Națiunilor Unite ca Ziua Mondială a Refugiaților.
”Îi chem pe frații mei nu doar să-și îndrepte privirile, ci să-și întindă mâinile către semenii lor refugiați aflați în criză. Pentru timpurile acestea, biserica este chemată să fie un spital în asistarea persoanelor aflate în dificultate, iar urmașii lui Hristos trebuie să fie prezenți acolo unde nevoia o cere. Este invitația la împreună simțire pe care ne-o adresează Tatăl nostru ceresc. Nu este niciodată prea târziu să o iei de la capăt, dar întotdeauna este prea devreme ca să te oprești din drum. Sunt oameni care înțeleg că se îmbogățesc doar atunci când dăruiesc” a declarat Ștefan Tomoiagă, Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.
”Situația refugiaților din Europa este o chemare la responsabilitate și la compasiune în vederea acordării priorității vieții și demnității umane. Adevăratul test al umanității se dă în momentul de criză. În contextul amplorii fără precedent a crizei refugiaților din Europa, ADRA România solicită solidaritate prin susținerea statelor terțe care găzduiesc un foarte mare număr de refugiați. În spatele mărturiilor și statisticilor există oameni reali cu povești triste despre suferință și pierderi, precum și despre speranță și motivație, oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată, dar care au nevoie de ajutor” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.
În ultimii treizeci de ani, ADRA Internațional s-a străduit să amelioreze suferința și foamea, oriunde oamenii au nevoie în întreaga lume. Se știe despre activitatea ADRA în primul rând pentru munca de intervenție în situații de urgență pe care o fac în momente de dezastre naturale, secetă sau sărăcie extremă. Ocazional, activitatea ADRA s-a extins în taberele de refugiați, ajutând oamenii care au fugit în război și în conflict. În ultimii cinci ani, pe măsură ce criza refugiaților a crescut în întreaga lume, ADRA a trebuit să-și extindă activitatea în multe tabere din întreaga lume. Între anii 2015 – 2017, ADRA a asistat refugiații în 39 de țări.
Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, prin proiectul ”Speranță pentru imigranți”recunoște umanitatea în această criză a refugiaților, cât și valoarea fiecărui om implicat. Prin faptul că drepturile omului sunt respectate și se acționează cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situații complexe și fragile. Prin activitățile sale specifice, ADRA dorește minimalizarea impactului acestei situații copleșitoare și de nesuportat pentru câți mai mulți bărbați, femei și copii. Din decembrie 2015, ADRA România a realizat 7 intervenții umanitare de solidaritate cu refugiații în taberele de refugiați din Grecia.
Declarația ADRA Internațional referitor la criza refugiaților în Europa poate fi accesată la următorul link:
În cadrul Galei Societății Civile 2017, ADRA România a primit premiul I la secțiunea ”Proiecte si campanii de voluntariat”, pentru proiectul ”Speranță pentru imigranți”. Pentru mai multe detalii despre eveniment puteți accesa următorul link:
MOMENT ISTORIC: Locul 1 pentru ADRA România la Gala Societății Civile
Și tu poți susține proiectul ”Speranță pentru imigranți”. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice, o pot face prin:
- voluntariat (în țară sau în afara țării),
- donații materiale (în special produse medicale, dar și produse alimentare, de igienă și îmbrăcăminte),
- donații financiare în conturile ADRA,
- donații direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru proiectul ”Speranță pentru imigranți”.
ADRA România
Material preluat de pe adra.ro/stiri.