100 de zile de rugaciune

119 – Aglomerație

Isus a poruncit ucenicilor să-I țină la îndemână o corăbioară, ca să nu fie îmbulzit de norod. Marcu 3:9

Popularitatea nu este neapărat un lucru bun, întotdeauna. Peste un anumit număr de participanți, comunicarea începe să devină greoaie. Aglomerația trebuie ținută sub control, dacă se dorește o întâlnire de calitate. Mijloacele vor fi la îndemâna celui care privește în jur cu atenție.

La malul mării se înghesuiau oameni de pretutindeni de la zeci de kilometri distanță, ca să fie vindecați de Isus. Din cauza aglomerației, El nu-și putea desfășura programul în modul cel mai eficient, așa că a cerut ucenicilor să-I pună la dispoziție o ambarcațiune ușoară pentru a stăvili aglomerația și a Se putea ocupa cât mai bine de necazurile pentru care oamenii Îl căutau.

Am putea formula metoda în următoarele cuvinte: „Trebuie să te distanțezi de oameni, pentru a putea fi mai aproape de ei.” Distanțarea este necesară pentru a putea face un triaj atent al urgențelor. Apoi se poate interveni în funcție de o listă de priorități. Distanțarea este necesară pentru a elimina cazurile nespecifice și care ar duce la pierderea de timp prețios cu discuții nenecesare, sau cel puțin nepotrivite pentru momentul în speță. Distanțarea ajută la menținerea unei imagini de ansamblu, pentru a nu pierde din vedere esențialul.

Aglomerația duce la oboseala înainte de termen și la stres suplimentar, și totuși, traficul este important atunci când vrei să faci o selecție și numărul subiecților care te interesează este destul de mic în procente, față de cei care se foiesc prin prejmă. Totuși, aglomerația împiedică comunicarea lucrurilor importante. Oricât ar părea de ciudat, publicitatea cea mai bună nu se poate face în mari aglomerări de oameni, ci mult mai bine în relațiile mai strânse, cu un număr mai mic de participanți. De aceea preferăm noaptea lui Nicodim cu Isus, în locul zilelor de aglomerație ale lucrării Sale. Dar să nu uităm că dacă în aglomerație, cineva se atinge de El cu credință, acest detaliu nu-I scapă, și va fi folosit și exploatat cum se cuvine.

Articolul 119 – Aglomerație apare prima dată în Redesteptare si reforma.