136 – Alarmă

Sunați cu trâmbița în Sion! Vestiți un post, chemați o adunare de sărbătoare. Ioel 2:15

Sunetul de trâmbiță este, de când lumea, mijlocul de coordonare al vieții unui campus, cu precădere cu specific militar și nu numai. Când sună goarna, toată lumea știe ce are de făcut. În funcție de semnalul care se aude, oamenii știu că trebuie să se scoale, să se adune pe platou, să meargă la masă sau să se culce. Când sună semnalul de alarmă, tabăra se pregătește de apărare sau de atac.

Dumnezeu îi spune lui Ioel să sune alarma în tabăra sfinților lui Israel. Somnul necesar pentru odihnă s-a prelungit nesănătos de mult și trebuie făcut ceva pentru a ieși din marasmul aducător de moarte al păcatului. „Vestiți un post” spune Dumnezeu. Stabiliți un program de adunări publice pline de viață și bucurie. Este foarte interesantă combinația de metode prescrisă aici. Postul este ocazie de smerire a sufletului, de întristare după voia lui Dumnezeu, de abstinență și reorientare a puterilor sufletului. Sărbătoarea este ocazia de exuberanță, debordare emoțională, entuziasm general și mobilizare și motivare colectivă. Postul produce pocăință, sărbătoarea aduce curaj și energie. Combinate, cele două, postul și sărbătoarea aduc poporul lui Dumnezeu într-o stare după voia Lui, în stare să-și împlinească misiunea în lume.

Alarma produce mobilizare, echipare, energizare și organizare pentru marea luptă. Combatanții credinței au nevoie să se pună în mișcare și să înainteze pentru a cuceri obiectivele spirituale destinate de Dumnezeu. Vestirea Evangheliei în toată lumea este răspunsul bisericii la viziunea din Apocalipsa 14.

Postul și sărbătoarea sunt necesare împreună, în mod echilibrat pentru, a face biserica în stare și ajungă la marginile pământului, ducând lumii ultima solie de har. Mii de suflete cu fețele strălucind de bucuria consacrării și călăuzirii divine, se vor grăbi din loc în loc să ducă oamenilor adevărul iubirii mântuitoare. Auzi paznicii cum sună?/ În muntele cel sfânt dați larmă…alarmă.

Articolul 136 – Alarmă apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro