148 – Alfa

„Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, cel ce era și Cel ce vine, Cel Atotputernic”. Apocalipsa 1:8

Când vorbim despre început, trebuie să recunoaștem că încercăm un sentiment de nesiguranță din cauza distanței care ne desparte de el. Dacă este începutul nostru, sau unul dintre începuturile noastre, o mai scoatem cumva la capăt cu puțin efort de memorie și cu puțin ajutor din documente, fotografii sau înregistrări, dar dacă este vorba despre începutul lumii, numai Cuvântul ne mai poate veni în ajutor.

Alfa, prima literă din alfabetul grecesc, are semnificația, în acest context, de începutul creației. Dumnezeu spune despre Sine că El Însuși este începutul. Adică dacă n-ar fi fost El, nu ar fi fost nici un fel de început. Întrebarea lui Leibniz: De ce este ceva acolo unde ar fi putut să nu fie nimic? devine dintr-odată un puternic argument al existenței lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte: Dacă acum este ceva aici, unde ar fi putut să nu fie nimic, este pentru că există un Dumnezeu care este chiar esența existenței a tot ceea ce există.

Începutul Scripturii este semnificativ atunci când afirmă: La început, Dumnezeu … Adică mai întâi este Dumnezeu și apoi există celelalte.

În mod curios, Dumnezeu Se prezintă pe Sine ca fiind și astăzi Începutul, Cel dintâi, Primul, Inegalabilul, Originea, Sursa, Cauza, Sensul, Rostul, Finalitatea, Eternitatea, nu numai cea din viitor, dar și cea din trecut. Dumnezeu este un început permanent, continuu, perpetuu, proaspăt, autentic, garantat. Cei care se apropie de Dumnezeu și care intră în relație cu El, se ating în mod tainic de Sursa unei permanente prefaceri spirituale, deocamdată și totale, în cele din urmă, un început continuu, veșnic, necurmat. O sursă permanentă de încântare și adorație.

Articolul 148 – Alfa apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro