197 – Galanton

Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea. Efeseni 5:25

Galanton este un bărbat care știe să se poarte foarte curtenitor cu femeile din jurul său. Sigur că viața de zi cu zi este destul de complexă pentru a aduce o sumedenie de încurcături atât pentru cei bădărani cât și pentru galantoni. Este suficient ca cineva să înțeleagă greșit un gest, un cuvânt sau o faptă și necazul este gata făcut.

În cazul prezentat de Pavel efesenilor, vorbind despre comportamentul bărbaților creștini față de soțiile lor, apostolul face referire la un Model mai important și mai valoros decât oricare fotomodel bărbătesc din toate veacurile până la noi.

Hristos S-a coborât de la tronul Tatălui și S-a dezbrăcat de slava cerească pentru a căuta o logodnică pe care s-o prezinte Tatălui pentru nuntă. A găsit o femeie ușoară plină de datorii, patimi și complicații, bolnavă de toate bolile și rea din toate punctele de vedere. A încercat să-i atragă atenția și curiozitatea, iar diva a început să înțeleagă miza care îi era pusă la dispoziție. Nenorocită, săracă, oarbă și goală a intrat în cea mai cruntă depresie. Dar când a fost interesată să-L cunoască mai bine pe misteriosul Bărbat și I-a deschis ușa alcovului, a făcut descoperirea vieții ei. El îi propunea să-I fie soție. Dar cum se va face lucrul acesta, se întreba ea.

El a fost dispus să-și dea viața pentru ea ca s-o elibereze din toate situațiile penibile în care se afla. Și atunci, minune, mare! O femeie învelită în soare cu douăsprezece stele rotindu-se în chip de cunună este așteptată și intre la braț cu Galantonul ei Mire la nunta galaxiilor. Fiecare dintre cititori este invitat, așteptat și echipat pentru party-ul dumnezeiesc. (Cu bunăvoința Dvs!)

Articolul 197 – Galanton apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro