2% pentru ADRA, 100% pentru educația copiilor

Gandul zilei 17 mai 2018

Orice contribuabil are posibilitatea să decidă dacă dorește să direcționeze anual 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit, în conformitate cu art. 90 din Legea nr. 571/2003. Dacă nu redirecționezi 2% către o organizație non-profit, suma aferentă va fi alocată automat către bugetul de stat. Prin completarea și trimiterea formularului 230, alegi să oferi o destinație specifică acestei sume.

Dacă în ziua în care te-ai născut ai dobândit aceste drepturi, acum ai șansa să exerciți un alt drept, acela de a acționa în favoarea altora. În societatea noastră există oameni care nu beneficiază de aceste drepturi fundamentale. Există copii care nu știu ce înseamnă bucuria cunoașterii, există părinți care au uitat să zâmbească, există mame care se tem pentru viața lor si a copiilor lor și există oameni pentru care tot sensul vieții s-a năruit într-o clipă.

Fii alături de ADRA România investind în educația copiilor din proiectul ”Vreau la școală!” În anul școlar 2017 – 2018, ADRA România susține 409 de copii să poată avea un start mai bun în viață, prin asistarea acestora. Prin completarea formularului 2% oferim ocazia ca lunar fiecare copil să primească sprijinul și suportul necesar. Toate acestea le poți face fără să te coste nimic, aceasta nefiind o donație, ci o sumă datorată statului.

INVESTEȘTE 2%

Fii și tu alături de ADRA România și redirecționează 2% din impozitul pe venit urmând cei trei pași:

Pasul 1:

A. Descarcă formularul, precompletat cu datele Agenției direct de pe site-ul http://adra.ro/2lasuta, în funcție de veniturile realizate în anul 2017;

B. În cazul în care îl descarci direct de pe site-ul ANAF, este necesar să-l completezi cu datele ADRA, respectiv:

  • Denumire entitate nonprofit: Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România
  • Cod de identificare fiscală: 14355291
  • Cont bancar (IBAN): RO73 RNCB 0074 0292 1540 0001 – BCR sector 3 București

Pasul 2: Completează formularul cu datele tale și semnează-l!

Pasul 3: Trimite formularul completat către Administrația Financiară de care aparții cu domiciliul (AICI vezi adresele ANAF) până la data de 25.05.2017, utilizând una dintre următoarele modalități:

  • Prin poștă, în format hârtie, cu scrisoare recomandată;
  • Direct la registratura administrației fiscale, în format hârtie;
  • Online prin serviciul Spațiul privat virtual (AICI găsești mai multe informații);
  • Online pe site-ul ANAF, în cazul persoanelor care au deja semnătură digital.

Chiar dacă pare un lucru simplu, prin direcționarea a 2 % din impozitul pe venit către ADRA România, poți oferi sprijin în educația unui copil prin proiectul ”Vreau la școală!”. Practic, în acest fel, transmiți statului modul în care dorești să fie cheltuită o parte din impozitul pe venit. Nu te costă nimic și beneficiile pe care le oferi investind în educație sunt de neprețuit.

Dacă ai obținut și alte venituri, completează formularul F 200 (îl găsești mai jos);

E dreptul tău, decizia ta! Schimbă o viață și vei schimba lumea!

Datele de completare a declarațiilor:

  • Denumire entitate nonprofit:
    Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România
  • Cod de identificare fiscală: 14355291
  • Cont bancar (IBAN): RO73 RNCB 0074 0292 1540 0001 – BCR sector 3 București

Descărcați formularul care vi se potrivește:

Declarația 230/2017 – pentru veniturile salariale si asimilate salariilor

Declarația 200/2017 – pentru venituri realizate în România

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

ADRA România

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro