2 sau 3

Devoțional zilnice 18 noiembrie 2018

„Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” Matei 18, 20

Există o regulă a drumeţiei: niciodată singur, cel puţin doi sau trei.

Fie că ești pe drumuri montane sau pur și simplu pe drumul vieții, sunt multe motivaţii ale necesităţii aplicării acestei reguli.

De pildă atunci când unul dintre colegi se accidentează, poate fi transportat de ceilalţi doi. În cazul în care accidentatul nu este deplasabil: unul rămâne cu victima, iar cel de-al treilea merge după ajutor.

De obicei vrei să ajungi primul pe un vârf, dar atunci când te rătăceşti de grup rişti să intri în panică şi uiţi de împlinirea drumeţiei. Acesta este un motiv bun să mergem împreună cu cel puţin alţi doi colegi de grupă dacă nu chiar cu toţi; fiecare are abilităţi şi cunoştinţe diferite, iar împreună vă puteţi completa.

Atunci când ești într-un grup așa de mic ești mai în siguranță și poți să fi evitat de multe pericole.

Familia este o astfel de „formaţie” în care fiecare are responsabilităţi diferite şi fiecare îşi respectă rolul, împărtăşind celorlalţi emoţiile şi problemele întâmpinate. Într-o astfel de organizare se pot rezolva multe din obstacolele ce intervin.

Cel mai însemnat aspect al acestei formații de minim doi sau trei, este ocazia de rugăciune. În grupul acesta mic îți poți spune motivele de rugăciune. În plus dacă rugăciunea este după voia lui Dumnezeu vei avea asigurarea că Dumnezeu va fi în mijlocul vostru; El va răspunde la rugăciuni cum știe că este mai bine pentru tine.

Aplicaţie: caută azi două sau trei persoane şi rugaţi-vă pentru nevoile fiecăruia.

Gusti Angheluta – Director Exploratori, Conferinta Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro