255 – Eclatant

Femeia a născut un fiu și i-a pus numele Samson. Copilul a crescut și Domnul l-a binecuvântat. Judecători 13:24

Numele lui Samson (Simson în ebraică) înseamnă „soare” sau „cel strălucitor”. Unii comentatori cred că numele lui Samson are de-a face cu închinarea la soare sau chiar cu personaje din mitologia mesopotamiană, Ghilgameș, de exemplu. În contextul acestui comentariu ne interesează semnificația numelui și a experienței sale de viață. Samson era eclatant prin numele și faptele sale.

Strălucirea lui Samson a fost o armă cu două tăișuri. Probabil că nu a fost prea ușor și prea simplu pentru părinții săi să îi ofere o educație acceptabilă, din cauza caracterului său răzvrătit și lipsit de disciplină personală. Harul puterii sale eclatante a avut un efect nefast asupra calității vieții sale spirituale.

A fi eclatant ar trebui să ridice imediat un semn de întrebare cu privire la direcția de dezvoltare pentru că și Lucifer a avut probleme din cauza aspectului și a poziției sale pline de lumină. A fi eclatant nu este un rău în sine dar, dar presupune o disciplină mai atentă. Saul din Tars era și el eclatant din punct de vedere intelectual, academic, social și teologic, dar ne-a lăsat una dintre cele mai frumoase mărturisiri cu privire la felul său de luptă. „Mă port aspru cu trupul meu…” zicea el. Această filozofie de viață l-a condus la un final autentic eclatant. „Căci eu sunt gata să fiu turnat ca o jertfă de băutură și clipa plecării mele este aproape. M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința. De acum mă așteaptă cununa neprihănirii…” (2Timotei 4:7, 8) Asemenea Luminii lumii, cu siguranță cel mai eclatant Personaj din istorie, viața și moartea lui Pavel este luminoasă și clară, eclatantă, ce mai!

Articolul 255 – Eclatant apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro