314 – Cameră

Unde este odaia pentru oaspeți unde să mănânc Paștele cu ucenicii Mei? Marcu 14:14

Hristos era în căutarea unui spațiu special amenajat pentru adăpostirea unei experiențe de mare calibru pentru lucrarea Sa și pentru viața imediată și viitoare a bisericii Sale. Maria din Ierusalim și casa ei era integrată într-un program coordonat de Duhul și de îngeri, iar atunci când ucenicii au întrebat unde este camera de sus, omul casei era în temă cu programul divin și le-a arătat în mod natural locul. Acel loc avea să devină leagănul bisericii lui Hristos. Odaia pentru oaspeți s-a transformat în biserică.

Duhul Sfânt și îngerii bat pe la porți căutând persoane dispuse să ofere spațiu pe care Dumnezeu să-l binecuvânteze cu prezența și lucrarea Sa. În camera de sus a fiecăruia dintre noi, Dumnezeu vrea să-și dezvolte Împărăția. Are nevoie de acordul nostru. Nu trebuie să ne facem griji în legătură cu modul în care spațiul de folosință va fi întrebuințat și nici cu privire la plata chiriei. Recompensele Domnului vor întrece cu mult nivelul obișnuit al chiriilor din zonă.

Treaba noastră este să facem rezervarea și să avem grijă să nu se suprapună cu alte activități și evenimente concurente. Mai trebuie să ne asigurăm că odaia noastră de oaspeți este în bună stare de funcționare. De restul se ocupă El, Sfântul Oaspete. Important este ca activitatea Împărăției să se desfășoare pe spațiul nostru. Acolo va înflori slava și măreția lui Dumnezeu. Acolo se vor înălța rugăciunile care vor deschide cerul și vor lumina pământul. Acolo va începe veșnicia, în camera noastră de sus; a fiecăruia dintre noi.

Articolul 314 – Cameră apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro