100 de zile de rugaciune

314 – Cameră

Unde este odaia pentru oaspeți unde să mănânc Paștele cu ucenicii Mei? Marcu 14:14

Hristos era în căutarea unui spațiu special amenajat pentru adăpostirea unei experiențe de mare calibru pentru lucrarea Sa și pentru viața imediată și viitoare a bisericii Sale. Maria din Ierusalim și casa ei era integrată într-un program coordonat de Duhul și de îngeri, iar atunci când ucenicii au întrebat unde este camera de sus, omul casei era în temă cu programul divin și le-a arătat în mod natural locul. Acel loc avea să devină leagănul bisericii lui Hristos. Odaia pentru oaspeți s-a transformat în biserică.

Duhul Sfânt și îngerii bat pe la porți căutând persoane dispuse să ofere spațiu pe care Dumnezeu să-l binecuvânteze cu prezența și lucrarea Sa. În camera de sus a fiecăruia dintre noi, Dumnezeu vrea să-și dezvolte Împărăția. Are nevoie de acordul nostru. Nu trebuie să ne facem griji în legătură cu modul în care spațiul de folosință va fi întrebuințat și nici cu privire la plata chiriei. Recompensele Domnului vor întrece cu mult nivelul obișnuit al chiriilor din zonă.

Treaba noastră este să facem rezervarea și să avem grijă să nu se suprapună cu alte activități și evenimente concurente. Mai trebuie să ne asigurăm că odaia noastră de oaspeți este în bună stare de funcționare. De restul se ocupă El, Sfântul Oaspete. Important este ca activitatea Împărăției să se desfășoare pe spațiul nostru. Acolo va înflori slava și măreția lui Dumnezeu. Acolo se vor înălța rugăciunile care vor deschide cerul și vor lumina pământul. Acolo va începe veșnicia, în camera noastră de sus; a fiecăruia dintre noi.

Articolul 314 – Cameră apare prima dată în Redesteptare si reforma.