A face exact ce alții au spus că nu poți face

Devoțional zilnic

Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” – 1 Corinteni 2:9

Să fac exact ce alții au spus că nu pot face – nu mi-am imaginat niciodată că aceasta ar putea fi experiența mea, modul în care lucrează Dumnezeu.

În adolescență, fiind aproape de terminarea ciclului școlar obligatoriu, trebuia să îmi aleg o viitoare ocupație. Deși nu mi-a plăcut foarte mult în liceu, era și acesta o opțiune. Unii elevi puteau rămâne câțiva ani în plus pentru a-și continua studiile. După ce am analizat bine situația, am concluzionat că aceasta era singura mea opțiune. Părinții mei păreau mulțumiți că aveam un plan pentru viitor, astfel că am stabilit o întâlnire cu directorul școlii.

Nu-mi amintesc să-l fi văzut pe tata atât de furios ca în acea zi când ne-am așezat amândoi în biroul domnului Jones. Dirigintele s-a uitat la mine de după birou și, fără ezitare, ne-a spus că nu eram capabilă să urmez un curs de secretariat.

Cred că acela a fost momentul în care decizia mea s-a schimbat. Începând din acea clipă, lucrurile au început să se așeze. Privind în urmă, sunt bucuroasă că nu am rămas la acea școală. După ce am fost refuzată, m-am înscris la un colegiu local.

Mama și tata îmi spuseseră deja că, dacă mi se oferea un loc la acel colegiu, ei puteau să mă susțină financiar doar pentru un an. În timp ce așteptam să fiu chemată la interviu și apoi să încerc să îmi găsesc o locuință, am primit în cutia poștală de acasă o reclamă a unui curs seral, împreună cu oportunitatea de a cumpăra o mașină de scris ce putea fi plătită în rate. Era o ocazie care nu trebuia ratată. Acel curs seral îmi oferea posibilitatea nu doar de a avansa profesional, ci și de a nu fi o povară uriașă pentru părinții mei.

Câteva luni mai târziu, când am terminat liceul, mi s-a oferit un loc la colegiu și, datorită cursului seral pentru începători, eram capabilă să scriu la mașină. În primăvara următoare, am dat examenul de sfârșit de an, iar în vara care a urmat, am dat încă un examen, lucru nemaiauzit până atunci. Terminând colegiul în doar un an, deoarece am avut note bune la toate materiile, am reușit să obțin un post de secretară începătoare la o companie locală.

Cu Dumnezeu, totul este posibil!

Laura A. Canning

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit