A kétségbeesés pillanataiban

Devoțional zilnic 4 mai 2019

„Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.” (Mt 7:7-8)

Jöjj, keress és találsz. Az isteni bőség tárháza nyitva áll, telve van és mindenki számára hozzáférhető. Jöjj hát alázatos szívvel, s ne gondold, hogy valamit tenned kell azért, hogy elnyerd Isten kegyeit, vagy hogy meg kell jobbítanod magadat, mielőtt Krisztushoz mehetnél. Soha nem tehetsz semmit, hogy javíts állapotodon. Jöjj Jézus nevében, hited teljes bizonyosságával, bűneiddel együtt, hisz Krisztus azt mondta: „Mert nem az igazakat hívogatni jöttem, hanem a bűnösöket a megtérésre.” (Mt 9:13) Közeledjetek Istenhez és Ő is közeledni fog hozzátok. Kérnetek kell, keresni, kopogtatni, majd elhinni azt, hogy Krisztus Jézus elfogadott, és bízni abban, hogy Ő megteszi értetek mindazt, amit ti nem tudtok megtenni magatokért…

Jézus a mi engesztelő áldozatunk, mert mi nem tudunk engesztelést szerezni önmagunkért, de hit által elfogadhatjuk az Ő áldozatát. „Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, mint igaz a nem igazakért, hogy minket Istenhez vezéreljen…” (1Pt 3:18) „Tudván, hogy nem veszendő holmin… váltattatok meg, …hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén.” (1Pt 1:18-19) „Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.” (1Jn 1:7) E drága vér érdemei által válhat egészségessé a bűn által meggyötört szív. Míg Isten elé tárod kéréseidet, a Szentlélek szívedbe ülteti Isten hűséges ígéreteit.

A nehéz, zavaros pillanatokban, amikor Sátán kételyt és csüggedést kelt benned, az Úr Lelke Krisztus hűséges ígéreteire irányítja tekintetedet s az igazság Napjának ragyogó fénysugarai világítják be elmédet és szívedet. Amikor Sátán kétségbe akar ejteni, a Szentlélek élő Megváltód közbenjárására irányítja figyelmedet. Krisztus a jó illat, a szent tömjénfüst, mely kéréseidet elfogadhatóvá teszi az Atya előtt. Amikor az ember teljesen megérti és elfogadja Krisztus igazságának fényét, szeretet, öröm, békesség és kimondhatatlan hála tölti el a szívét, s a kapott áldásokért így énekel: „a te jóvoltod felmagasztalt engem.” (Zsolt 18:36) (Signs of the Times, 1892. augusztus 22.)

Ellen G. White

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro