A legnagyobb munka a földön

Devoțional de seară 1 iunie 2019

„Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett.” (Lk 19:10)

Mindenkinek, aki hisz Krisztusban mint személyes Megváltójában, Isten iránti kötelessége, hogy tiszta és szent legyen, lelki munkát végezzen, s hogy törekedjék az elveszettek megmentésére, legyenek azok bár nagyok vagy kicsik, gazdagok vagy szegények, szolgák vagy szabadok. Az a legnagyobb munka a földön, ha arra törekszünk, hogy megmentsük az elveszetteket, akikért Krisztus végtelen árral, saját vérével fizetett.

Mindenkinek aktív szolgálatot kell végeznie, s ha azok, akiket az Úr világossággal áldott meg, nem közvetítik másoknak a fényt, elveszítik a rájuk árasztott gazdag kegyelmet, mert mellőzik a Szentírás által oly világosan körülírt szent kötelességüket. Amint a hűtlen ember lámpásának fénye kialszik, saját lelke is veszélybe kerül; s azok, akik számára világítania kellett volna, nem tudják elvégezni a munkát, melyet Isten szándékai szerint ezeken az emberi eszközökön keresztül kellene elvégezniük. Így a juh, melyet nem kerestek, nem talál vissza a nyájhoz.

Istennek rád, az emberi eszközre van szüksége, hogy legjobb képességeid szerint teljesítsd kötelességedet, a növekedést majd ő maga fogja biztosítani. Ha az emberi eszközök együttműködnének az isteni hírnökökkel, ezrek menekülnének meg. A Szentlélek az átadott életű munkások előtt bemutatja Jézust, aki megerősíti őket minden nehézségben, megeleveníti és megszilárdítja őket, s nagyobbá teszi őket a győzőknél is.

Amikor ketten vagy hárman összegyűlnek, hogy tanácskozzanak és imáikat felküldjék Istenhez, ez az ígéret szól nekik: „Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok;
zörgessetek és megnyittatik néktek.” (Lk 11:9) „Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, akik tőle kérik.” (13. vers) Az Úr megígérte, hogy ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az ő nevében, Ő ott lesz közöttük. Akik összegyűlnek, hogy imádkozzanak, azok kenetet kapnak a Szenttől. (Review and Herald, 1896. június 30.)

Ellen G. White

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro