Aaron și Hur

Devoțional zilnic

Mânile lui Moise fiind trudite, ei au luat o piatră, au pus-o subt el, și el a șezut pe ea. Aaron și Hur îi sprijineau mânile, unul deoparte, iar altul de alta; și mânile lui au rămas întinse pînă la asfințitul soarelui. – Exodul 17:12

De îndată ce au ajuns la Refidim, o nouă primejdie amenința poporul Israel. „Amaleciții, un trib crud și războinic care locuia în acea regiune, au ieșit la luptă împotriva lor și i-au lovit pe cei care, obosiți și slăbiți, rămăseseră în urmă.” Moise i-a poruncit lui Iosua să aleagă oameni destoinici de luptă din fiecare seminție și a doua zi să meargă la luptă împotriva lui Amalec.

În acest timp Moise avea să stea pe munte cu toiagul lui Dumnezeu în mână și să se roage cu mâinile ridicate către cer. Când Moise își lăsa mâinile Amalec era mai tare, dar când le ridica și se ruga Israel era mai puternic. Prin urmare Moise a trebuit să se roage cu mânile în sus toată ziua, cât a ținut lupta. Pentru această lucrare de mijlocire a avut nevoie de ajutorul lui Aaron și Hur pentru a-i susține mâinile.

Astăzi este nevoie de oameni precum Moise, Iosua, Aaron și Hur pentru a susține Biserica lui Dumnezeu. Deseori ea este atacată atât din exterior cât și din interior. Conducătorii Bisericii precum pastorii, prezbiterii și ceilalți membrii ai comitetelor se luptă pentru ca Biserica să prospere, să fie sănătoasă din punct de vedere spiritual. Însă așa cum Moise a avut nevoie de Aaron și Hur pentru a-l susține, tot așa și slujitorii comunităților din Biserica Domnului au nevoie de susținere.

Dragi tineri, voi puteți foarte bine să jucați rolul lui Aron și Hur și să ajutați la bunăstarea comunităților unde frecventați sau a celor mici în care prezbiterul se luptă de unul singur pentru a susține serviciile divine și a păstra acea bisericuță vie, ca ușile să nu se închidă.

Găsiți-vă locul în biserică. Implicați-vă! Slujiți prin darurile pe care Dumnezeu le-a pus în voi. Gândiți-vă la ce ați putea face pentru a da o mână de ajutor. Fără implicarea voastră lucrarea Domnului va avea de suferit. Nici Moise și nici Iosua fără ajutorul celor care au mers la luptă și au participat într-un fel sau altul, nu ar fi putut câștiga în lupta cu vrăjmașul.

Vă invit ca în această dimineață să vă gândiți dacă vreți să fiți un Aaron sau un Hur pentru Biserica lui Dumnezeu de astăzi. În timp ce vă plecați pe genunchi să vă rugați cereți-I lui Dumnezeu putere și ajutor pentru a lupta pentru cauza Sa.

Lazăr Andrei Valentin, Ghid – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit