Acceptarea

Devoțional zilnic 22 iulie 2019

Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 1 Tesaloniceni 5:16-18

Înțeleptul Omar Khayyam spunea: „Nu planta copacul tristeții în inima ta. Recitește în fiecare dimineață cartea bucuriei.”

În fiecare anotimp, pomii, florile și toate celelalte plante trec prin schimbări majore și suntem îndrumați să învățăm acceptarea și non-rezistenta. Ele își acceptă schimbările, știind că întotdeauna va veni ceva mai bun după. O frunză verde nu se opune transformării în momentul în care se apropie toamna. Copacii acceptă ca toate frunzele să le cadă atunci când iarna se apropie. Ei stau adânc înrădăcinați în pământ, cu ramurile îndreptate larg către văzduh. Dacă mulțumirea își găsește un loc în inima ta atunci bucuria te va însoți mereu iar rugăciunea îți va da încredere în puterea de sus, totul este pentru binele tău.”

Sorin Bălăceanu, Instructor de exploratori Pătrăuți

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro