100 de zile de rugaciune

„Aceștia sunt copiii din visul meu”

De Georges Ntumba

Pe măsură ce pandemia COVID-19 s-a răspândit pe tot globul, vestea despre dragostea lui Dumnezeu continuă să se răspândească mai repede decât ar putea-o face vreun virus vreodată. În Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo, a avut loc o minune incredibilă în timpul celor 100 de zile de rugăciune prezentate de postul Kinshasa Adventist World Radio (AWR) (postul mondial de radio adventist) din 27 martie – 4 iulie.

În seara zilei de 27 mai, în timp ce grupa de rugăciune de mijlocire se ruga în direct la radio, un bărbat pe nume Gracia, care locuia în inima orașului, asculta cu atenție. Deși era extrem de bolnav, decisese să-și deschidă radioul, și a auzit AWR pentru prima dată.

În timp ce asculta, a vrut să se roage împreună cu echipa de rugăciune radio. El a căzut în genunchi, rugându-se împreună cu ei și a adăugat: „Și Te rog, ajută-mă să fiu complet vindecat.”

În mod incredibil, Gracia  s-a simțit bine imediat și și-a dat seama că momentul nu poate fi o coincidență, deși avea temeri persistente că boala ar putea reveni. În noaptea aceea, a avut un vis ce părea foarte real în care a văzut o masă rotundă la care stăteau copii și pastori. Un bărbat i-a vorbit în vis și i-a spus: ”Lasă pe acești copii să se roage pentru tine și pastorii te vor unge”.

Când Gracia s-a trezit dimineața – simțindu-se grozav – a decis că vrea să afle mai multe despre acest post de radio. A ascultat toată ziua și, după ce seara a auzit programul de Implicare Totală a Membrilor (ITM), a contactat vorbitorul, pastorul Georges Ntumba și a întrebat dacă se pot întâlni a în ziua următoare.

Când s-au întâlnit, Gracia i-a povestit visul și pastorul Ntumba a spus: „Este incredibil! Acest program de rugăciune de mijlocire este găzduit de fapt de doi pastori și câțiva copii. Aș vrea să-i cunoști.”

Când copiii au intrat în cameră, Gracia a exclamat: „Aceștia sunt copiii din visul meu!

Apoi pastorul Ntumba l-a condus la studio, moment în care Gracia a spus: „Aceasta este masa rotundă din visul meu, unde stăteau pastorii și copiii!”

Copiii i-au cântat, iar pastorii s-au rugat pentru el. Pastorul Ntumba l-a întrebat apoi pe Gracia dacă a înțeles semnificația ungerii din visul său, iar acest lucru a dus la o discuție despre botez și la un studiu suplimentar al Bibliei.

La scurt timp după aceea, Gracia a fost botezat în biserica adventistă de ziua a șaptea și a spus cu un zâmbet larg și o inimă recunoscătoare: „Sunt atât de fericit să slujesc Dumnezeului meu”.

Pastorul Georges Ntumba slujește în Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale
  • Rugați-vă pentru toate posturile noastre de radio adventist mondial (AWR) din întreaga lume, ca acestea să continue să împărtășească adevărurile Cuvântului lui Dumnezeu cu lumea noastră pe moarte.
  • Rugați-vă pentru biserica locală și pentru orice lucrare care se face prin mass-media. Rugați-vă ca această lucrare să crească și să ajungă la cei cărora prea teamă să ceară studii biblice.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission grupurilor de oameni somalezi, la care evanghelia încă nu a ajuns încă. În Statele Unite trăiesc peste 83.000 de somalezi. A fost o tranziție dificilă pentru ei să fugă din patria lor, să învețe o nouă limbă și să își găsească un loc de muncă. Rugați-vă pentru evangheliștii care vor lucra cu ei ca să vină în întâmpinarea  nevoilor fizice și spirituale ale somalezilor care locuiesc în Statele Unite.
  • Rugați-vă pentru consiliul anual al Conferinței Generale care va avea loc în octombrie. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să fie prezent în timpul întâlnirilor online. Se iau decizii importante cu privire la modul de a vesti Evanghelia mai eficient în aceste vremuri dificile și noi, ca biserică, avem nevoie de îndrumarea lui Dumnezeu.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Articolul „Aceștia sunt copiii din visul meu” apare prima dată în Redesteptare si reforma.