Acolo unde este Isus

Devoțional zilnic 28 noiembrie 2019

Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu, și aveți credință în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi. Ioan 14:1-3

Un doctor creștin a mers să viziteze un bolnav. Starea bolnavului era foarte gravă și era clar și pentru el și pentru doctor că în curând viața lui se va încheia repede. Speriat de această perspectivă, bolnavul l-a întrebat pe doctor: „Domnule doctor, ce credeți, o fi bine acolo, în cer?” Doctorul căzu pe gânduri: cum să răspunzi la o asemenea întrebare?

Tocmai atunci un zgomot salvator se auzi la ușă și doctorul, luminat, îi răspunse bolnavului: „Auzi, afară este câinele meu. El a zgâriat ușa pentru că ar vrea să vină aici. Nu a fost niciodată în casa ta. El nu știe ce este aici. Dar știe că eu sunt aici și dacă eu sunt aici, atunci este bine și pentru el să fie aici! Eu nu știu cum este în cer. Dar știu că Isus este acolo. Și dacă Isus este acolo, atunci este bine și pentru noi să fim acolo!” 

Isus ne-a făgăduit că va pregăti un loc și ne va duce acolo. Nu știm cum este acolo, dar știm că El va fi acolo. Și atunci merită să fim și noi acolo.

Adi Ţucmeanu, pastor, Turnu Măgurele

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro