Adam și Eva – unitatea familiei

Devoțional zilnice 3 ianuarie 2019

De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup. Geneza 2:24

În înţelepciunea Sa, Dumnezeu i-a oferit lui Adam ocazia să descopere şi să simtă că este singur. În acest context Dumnezeu a creat-o pe Eva. Ea trebuia să răspundă unei căutări fundamentale.

Probabil că cea mai frumoasă clipă din istoria umanităţii a fost aceea în care Adam a deschis ochii şi a văzut-o pe cea care avea să-i stea alături. Aceasta era cea mai frumoasă fiinţă din câte văzuse el până atunci. La rândul ei, Eva încerca să se dumirească ce se întâmplă cu ea şi cu acest semen, de care se simţea atât de atrasă.

Planul lui Dumnezeu pentru relaţia de cuplu a fost acela ca un bărbat şi o femeie să se unească sub aprobarea şi cu binecuvântarea Sa, formând o unitate tainică şi trainică. Nu este de mirare că cea mai cântată temă de-a lungul istoriei este eterna poveste de dragoste dintre un bărbat şi o femeie.

Este dorinţa lui Dumnezeu ca viaţa de căsătorie să fie unică şi ire-petabilă. O mulţime de lecţii din natura înconjurătoare stau mărturie cu privire la modelul stabilit de Dumnezeu pentru familie. El priveşte cu satisfacţie şi bucurie spre fiecare cuplu care corespunde acestui ideal.

Astăzi, lucrurile s-au schimbat în mod dureros. Din cauza păcatului, avem divorţuri, concubinaj, adulter şi deviaţii de comportament în relaţia de cuplu. Oricât ar părea de interesante şi atractive, aceste invenţii ale păcatului nu reuşesc decât să întunece şi să umple de durere viaţa omului pe pământ.

Succesul la un pas de tine:

Găseşte o nouă modalitate de a adăuga un strop de frumuseţe şi bucurie relaţiilor tale de familie!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro