Alabama interzice prin lege avortul inclusiv în caz de viol sau incest

Statul american Alabama s-a alăturat celorlalte patru state care au semnat anul acesta legislaţii care interzic avortul în aproape toate circumstanţele. Legea din Alabama include avortul în caz de viol sau incest.

Senatul statului Alabama a votat în majoritate o lege care prevede pedeapsa cu închisoarea, începând de la 10 ani – pentru tentativa de a întrerupe o sarcină, până la 99 de ani pentru efectuarea până la capăt a procedurii. Femeia care recurge la avort nu este considerată responsabilă în faţa lege, iar în cazul în care sarcina ameninţă în mod grav viaţa mamei, avortul este permis. Senatul a votat această lege cu 25 de voturi pentru și șase împotrivă, unii analiști remarcând faptul că toţi votanţii pro sunt bărbaţi. Toate cele patru femei membre ale Senatului au votat împotriva interzicerii prin lege a avortului.

Potrivit BBC, suporterii noii legi se așteaptă ca aceasta să fie blocată în justiţie însă speră ca procesul de apel să ducă prevederea pe masa Curţii Supreme, anticipând că datorită componenţei sale majoritar conservatoare, aceasta va anula legislaţia din 1973 care a permis avortul.

Vice-guvernatorul statului Alabama, Will Ainsworth, s-a declarat convins că legislaţia privind avortul „trebuie supusă contestaţiei” și s-a arătat „mândru că Alabama este deschizător de drum în acest sens”. Eric Johnston, fondatorul Coaliţiei Alabama Pro-Viaţă și co-autor al noii legi, a declarat pentru postul public de televiziune NPR că „dinamica s-a schimbat [din 1973]. Judecătorii s-au schimbat. O mulţime de lucruri s-au schimbat pe parcursul timpului, așa că cred că suntem într-un punct din care trebuie să facem un pas mai mare și mai curajos.”

Staci Fox, de la organizaţia Planned Parenthood, a declarat că această interdicţie este „o zi neagră pentru femeile din Alabama și din SUA”.

Pe de altă parte, parlamentarul republican Terri Collins, susţinător al legii care interzice avorturile, a declarat că „legea noastră recunoaște statulul de persoană al copilului din pântec”.

Alte șaisprezece state americane discută, în prezent, posibilitatea de a impune noi restricţii împotriva avortului.

Anul acesta, Curtea Supremă a Statelor Unite a blocat implementarea unor noi restricţii privind avortul în statul Louisiana. Însă votul luat în acea speţă fost foarte strâns, iar cazul va fi revizuit în cursul anului acestuia.

Nu mai puţin de 21 e state americane au fost catalogate drept „ostile” sau „foarte ostile” vizavi de legislaţia care permite avortul.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro