Alege bine

Devoțional zilnice 28 aprilie 2018

Comportați-vă într-un mod înțelept cu cei care nu sunt credincioși, folosind în acest scop orice ocazie pe care o aveți. Coloseni 4:5

„Dar de ce nu pot merge?” a întrebat Eliza când părinții i-au spus că nu poate merge la un film împreună cu câteva colege.

„Eliza, nu credem că filmul acela e un film potrivit pentru tine.” Sigur puteți face și altceva împreună.

„Dar doar eu nu am voie să merg! În plus cum aș putea să mă apropii de ele dacă nu poti fi cu ele? Cum le voi putea vorbi despre Dumnezeu?”

„Mă bucur că vrei să le vorbești despre Dumnezeu însă nu credem că alegerea ta de a fi alături de ele într-un astfel de moment, este cel mai bun mod de a le vorbi despre Dumnezeu”, a răspuns tatăl.

Discuția lor a fost întreruptă de un telefon. Sunase domnul Decebal care se împotmolise cu mașina în noroi și l-a rugat pe tatăl Elizei să îl ajute să iasă.

Bineînțeles ca Eliza mers și ea, sperând să prindă un moment în care să reia discuția cu tatăl.

Ajungând la locul incidentului, tatăl a ales să se apropie de mașina împotmolită pentru a o putea tracta intrând după ea în noroi. Însă în ciuda puterii mașinii și dorinței arzătoare de a face o faptă bună, s-a împotmolit și mașina lor.

Eliza a fost cea care a tras concluzia: „Uneori când vrei să faci o faptă bună în noroi, riști să te împotmolești și tu.”

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro