Devoțional zilnic

Alege să fii mulțumit

Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 1 Tesaloniceni 5:16-18

Dacă într-un pahar torn apă până la jumătate, este pe jumătate plin sau pe jumătate gol? Răspunsul tău la această întrebare este un test cu privire la înclinația ta: ești un optimist sau mai degrabă un pesimist? Unii dintre noi au tendința de a vedea mereu partea plină a paharului. Ei se bucură de ceea ce au deja fără ca să se lase afectați de partea goală. Alții în schimb văd mereu partea goală. De aceea ei se bucură mai puțin pentru că mereu lipsește ceva!

Un copil al lui Dumnezeu trebuie să aleagă să se bucure în primul rând de ceea ce are deja. În viața ta există deja lucuri frumoase pe care Dumnezeu ți le-a dăruit. Ai putea chiar acum să te gândești la câteva? Poate nu ești obișnuit să faci asta, dar încearcă. Ai descoperit ceva? Ce-ar fi ca să te oprești puțin și să-i spui lui Dumnezeu că îi mulțumești pentru aceste lucruri? Până la urmă, a fi sau a nu fi mulțumit, a te bucura sau nu, este o alegere!

Simona Anca, Instructor Exploratori Cluj-Napoca