Alege să fii mulțumit

Devoțional zilnic 27 iulie 2019

Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 1 Tesaloniceni 5:16-18

Dacă într-un pahar torn apă până la jumătate, este pe jumătate plin sau pe jumătate gol? Răspunsul tău la această întrebare este un test cu privire la înclinația ta: ești un optimist sau mai degrabă un pesimist? Unii dintre noi au tendința de a vedea mereu partea plină a paharului. Ei se bucură de ceea ce au deja fără ca să se lase afectați de partea goală. Alții în schimb văd mereu partea goală. De aceea ei se bucură mai puțin pentru că mereu lipsește ceva!

Un copil al lui Dumnezeu trebuie să aleagă să se bucure în primul rând de ceea ce are deja. În viața ta există deja lucuri frumoase pe care Dumnezeu ți le-a dăruit. Ai putea chiar acum să te gândești la câteva? Poate nu ești obișnuit să faci asta, dar încearcă. Ai descoperit ceva? Ce-ar fi ca să te oprești puțin și să-i spui lui Dumnezeu că îi mulțumești pentru aceste lucruri? Până la urmă, a fi sau a nu fi mulțumit, a te bucura sau nu, este o alegere!

Simona Anca, Instructor Exploratori Cluj-Napoca

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro