Alege

Devoțional zilnic

Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! 1 Timotei 2:5

Atunci când primeşti un test la şcoală ai de făcut multe alegeri pentru a da răspunsul corect. Trăim într-o lume în care zilnic trebuie să facem alegeri, iar alegerile spirituale sunt şi mai importante.

Multă vreme oamenii au crezut că dacă vrei să ajungi la Dumnezeu, ai mai multe lucruri pe care trebuie să le faci. Și astfel s-au adăugat multe reguli, iar simpla credință în Isus s-a pierdut.

Există grupuri care afirmă că nu te poți ruga singur, că trebuie să te rogi prin intermediul lor pentru a ajunge la Dumnezeu. Textul acesta ne învață că există un singur Dumnezeu și un singur drum care duce la El. 

Ca mediator, Isus este singura persoană care poate să rezolve conflictul tău de neascultare față de Dumnezeu. De ce numai Isus? Simplu: deoarece El A PLĂTIT PREȚUL IERTĂRII păcatului.

Mai mult decât atât, deşi este divin, ISUS ESTE DE NATURĂ UMANĂ şi te poate înţelege căci a învins ispite cu care te confrunţi şi tu azi.

Isus este Dumnezeu. El a devenit om și stă între Dumnezeu și om. El este singurul care poate aduce oameni la Dumnezeu și el este singurul care LA ADUS PE DUMNEZEU LA OM. Isus singur – nu există mai multe alegeri. 

Alege-L şi azi să te reprezinte înainte lui Dumnezeu.

Gusti Angheluţă, director exploratori

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit