Altă inimă

Devoțional zilnic

Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)

Ca mulți dintre noi, regele David ajunge în situația să păcătuiască. Vine înaintea lui Dumnezeu cerând două lucruri: o inimă curată și un duh nou. În prezența Sa devii conștient de calitatea inimii tale. La zidirea inimii tale ești chemat să fii partener cu Dumnezeu și clipă de clipă să mai adaugi o cărămidă la caracterul tău. Acesta va fi testat în relația pe care o ai cu semenii: părinții, frații, colegii, profesorii.  La finalizarea lucrării, Maestrul va da ok-ul.
Un duh nou poate fi pus și într-o inimă mai puțin curată, dar asemenea unui foc de paie, trece repede. Însă un duh statornic, nu poate fi așezat decât într-o inimă nouă. 

Nu putem să ne facem singuri rost de o inimă curată și nici statornicia nu ne este la îndemână, dar ne pot fi oferite în dar de Marele Creator. David Îi cere să îi fie zidită inima curată pentru a nu o pierde ușor iar Dumnezeu răspunde bucuros la o astfel de solicitare.

Isus este pregătit să așeze o nouă cărămidă în caracterul tău. Tu ce ai în mână azi?

Geo Mogheri, pastor, Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit