Am căzut, dar mă voi ridica iarăși

Devoțional zilnic

Ne-ai făcut să trecem prin multe necazuri şi nenorociri, dar ne vei da iarăşi viaţa, ne vei scoate iarăşi din adâncurile pământului. – Psalmii 71:20

Bună, tot eu sunt. Stau aici, cu faţa în noroi pentru că am căzut şi nu mă mai pot ridica.” Acestea sunt cuvintele unei persoane „bătrâne” spiritual, cineva care se uită la sine sau la alţi oameni din biserică, ce sunt şi ei la pământ, crezând că a fi jos înseamnă un nou urcuş. Nu este aşa!

Biblia este o carte care istoriseşte multe întâmplări despre cădere. Oamenii cad din nou şi din nou. Insă ideea nu este că noi cădem, ci că avem posibilitatea să alegem să ne ridicăm iarăşi. Aceia sunt oamenii care ştiu cum să se roage: „Mă vei scoate iarăşi din adâncurile pământului.” Ştiu cum este să îl dezamăgeşti pe Dumnezeu, să spui lucruri nepotrivite care rănesc oamenii, să mă dezamăgesc pe mine. Toţi facem aşa. Suntem cu toţii în aceeaşi barcă. Dar avem nevoie să nu alunecăm într-o comă spirituală, crezând că simplul fapt că stai pe scaun în biserică înseamnă că trăieşti o viaţă de creştin. Există o viaţă din belşug pe care Dumnezeu o vrea pentru noi.

Cândva am găsit cuvântul nike în Biblie. Este un cuvânt grecesc folosit doar o singură dată în Cuvântul lui Dumnezeu (1 loan 5:4) şi înseamnă „victorie” sau „a termina cursa”. În Filipeni 3:14, Pavel scria: ,Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” Premiul vine datorită încheierii cursei. Nu contează de câte ori cazi, chiar dacă doare. Căderea nu este un motiv pentru a sta jos, în adâncimi. Ridică-te!

De unde a venit ideea că este OK pentru creştinii cu „vechime” să fie capricioşi, supărăcioşi sau aspri? Dumnezeu ne poate ajuta să ne ridicăm mai presus decât acele adâncimi ori de câte ori cădem. Unde scrie în Biblie că nu există niciun ajutor pentru unul care a căzut? Nicăieri!

Cu toţii am trecut prin probleme, necazuri amare, dar Dumnezeu este acolo pentru a ne „învia” din nou. Dumnezeu este acolo pentru a ne da energie când Îi cerem ajutorul ca să ieşim din „adâncuri” şi să mergem din nou.

Oamenii care sunt creştini de multă vreme au multă experienţă în ce priveşte căderea, dar ştiu să se ridice din nou. Tinerii şi noii creştini au nevoie să audă despre aceste vremuri din vieţile noastre. Mulţi se vor bucura ştiind că este posibil să te ridici din nou. Le va da speranţă ca şi ei să poată rămâne lângă Dumnezeu. Ei pot şti că El îi va ridica din adâncuri dacă ei aleg.

Primul pas pentru a te ridica după o cădere este să-I ceri lui Dumnezeu ajutorul. Adu-ţi aminte că mottoul actual al brandului Nike este „Just do it!” – Doar fa asta!


Angie Joseph

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit