Am crezut c-o să mori

Devoțional zilnice 1 iunie 2018

2

0

Acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi, spre iertarea păcatelor. – Matei 26:28

Te rog, nu pleca, mami, te rog, nu pleca! strigă Scotty, prinzându-se strâns de picioarele mele.

L-am ridicat de jos, l-am îmbrăţişat şi i-am explicat că n-o să fiu plecată mult timp şi că tati avea să fie cu el şi cu el frăţiorul lui mai mic, care dormea deja dus. Soţul meu l-a luat din braţele mele, dar Scotty a continuat să ţipe şi să mă implore să nu plec în timp ce ieşeam din rulotă. Am traversat tabăra ca să donez sânge la caravana mobilă. Era prima oară când donam şi plânsetele inconsolabile ale lui Scotty îmi răsunau în urechi, sporindu-mi anxietatea.

M-am întors la rulotă mai repede decât s-a aşteptat vreunul dintre noi. Nu îndeplineam criteriile necesare pentru a dona sânge. Scott încă mai plângea dezolat. Când m-am urcat în rulotă, a sărit din braţele lui Dave şi s-a agăţat din nou de picioarele mele.

– O, mami, suspină el, am crezut că o să le dai tot sângele! Am crezut c-o să mori!

Cu câtă uşurare îmi spunea aceste cuvinte! La cei cinci ani ai lui, nu înţelesese ce înseamnă să „donezi sânge”. Crezuse că aveam să mi-l dau pe tot pentru ca o persoană necunoscută să poată trăi. Doar bucuria de a mă revedea a reuşit să-i şteargă de pe chip lacrimile confuziei.

Pe măsură ce a crescut, a înţeles ce înseamnă să donezi sânge pentru ca altcineva, o persoană necunoscută, să poată trăi. Evenimentul de la cruce a devenit mai mult decât o poveste. A devenit darul scump al salvării oferit tuturor oamenilor. Şi a înţeles că sângele care a fost „donat” a fost pentru ca el să poată trăi veşnic.

Cuvintele pe care le-a auzit la fiecare Sfântă Cină au prins rădăcină în sufletul lui: „Apoi [Isus] a luat un pahar şi, după ce a mulţumit lui Dumnezeu, li l-a dat [ucenicilor] zicând: «Beţi toţi din el, căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi spre iertarea păcatelor»” (Matei 26:27,28).

Promisiunea aceasta despre sângele salvator este pentru tine! „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi…, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană” (1 Petru 1:18,19).

Ginny Allen

2

0

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro