Antivirusul tău

Devoțional pentru tineri 25 iulie 2017

Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov, să-ţi trimită ajutor din locaşul Său cel Sfânt. (Psalmii 20:1,2)

John McAfee a declarat într-un interviu pentru revista Mensa Bulletin că el a fost primul care a dezvoltat un program de protecţie antivirus pentru calculatoarele noastre. Evident, mulţi oameni îi sunt recunoscători lui John pentru că ne-a ajutat să ne protejăm calculatoarele. Totuşi, chiar şi el a fost atacat de un anumit grup de persoane: hackeri. De atunci, el a fost unul dintre obiectivele cele mai atrăgătoare pentru piraţii informatici. Pentru a se proteja de nemilosul atac cibernetic, McAfee a trebuit să-şi înregistreze aparatele sub alt nume, să-şi schimbe de mai multe ori pe zi adresa IP a calculatorului său şi să se conecteze folosind pseudonime, deoarece, dacă nu era atent, era distrus de hackeri.

Ştii că eu şi cu tine suntem căutaţi de hackerii cei mai periculoşi din toate timpurile? Priviţi ce spune Cuvântul lui Dumnezeu: „Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, Diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8). Acest hacker cunoaşte foarte bine fiecare slăbiciune a sistemului nostru de operare şi încearcă prin toate mijloacele să ne infecteze viaţa cu cel mai teribil virus: păcatul. În faţa unui hacker de asemenea natură, nu putem face prea multe prin puterea noastră. Poate nu avem altă alternativă decât să ne plângem. „Acum cine ne va scăpa?”

Cartea Evrei conţine aceste cuvinte mângâietoare: „Astfel, fiindcă avem un Mare-Preot însemnat, care a străbătut cerurile, pe Isus, Fiul lui Dumnezeu, să rămânem tari în mărturisirea noastră. Căci n-avem un Mare-Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie” (Evrei 4:14-16).

Pentru că Satana profită de slăbiciunile noastre pentru a ne distruge, Isus empatizează cu vulnerabilitatea noastră. Când simţi că virusul păcatului se strecoară pe deplin în viaţa ta, mergi la Isus. El îţi va da ajutorul de care ai nevoie, „să-ţi trimită ajutor din locaşul Său cel Sfânt” (Psalmii 20:2). Harul Său este antivirusul cel mai puternic din lume.

#harulluiDumnezeu #Isusesteantivirusulmeu

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

 

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro