Antrenorul

Devoțional zilnic 8 iunie 2019

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalmi 119:11

Când eram mai tânăr locuiam lângă stadionul Arena Națională. Deseori mergeam să privesc diferiți sportivi la antrenamente, mai ales că aveam colegi de liceu pe câțiva dintre ei. Într-o zi am obsevat  un atlet care după mai multe curse în jurul stadionului se oprea și consulta un manual, apoi pleca iarăși în cursă. Am devenit curios să aflu ce avea de citit în cartea aceea. După ce ne-am împrietenit, mi-a dezvăluit secretul: ,,cartea, este un manual al antrenorului meu, care este plecat pentru o vreme. Aici eu urmăresc instrucțiunile lui legate de tehnica alergatului, iar când simt că-mi pierd plăcerea și elanul pentru antrenament, am aici îndemnurile lui și cuvintele ce-mi reînoiesc motivațiile de a nu renunța și a continua pregătirea.

În plan spiritual David trăia aceiași experiență. Atunci când studia Cuvîntul lui Dumnezeu, găsea putere și motivație să reziste ispitei și să lupte pentru virtute. Cred că și tu ai avea mai mult succes spiritual, dacă ai face din Scriptură ghidul tău de viață. Gândește-te la asta!

Virgil Peicu, Pastor

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro