Apropierea sfârșitului

Devoțional de seară 29 octombrie 2019

În vremea aceea se va scula marele voievod Mihail […] aceasta va fi o vreme de strâmtorare cum n-a mai fost de când sunt neamurile și până la vremea aceasta. (Daniel 12:1)

Vremuri tulburi sunt chiar acum asupra noastră. Împlinirea semnelor timpurilor constituie dovada că ziua Domnului este aproape, este chiar la ușă. Ziarele de fiecare zi indică un conflict teribil în viitor. Tâlhării cumplite au loc în mod frecvent. Grevele sunt la ordinea zilei. Furturi și crime sunt comise la tot pasul. Oameni posedați de demoni iau viața altor oameni, și chiar a copiilor. Toate aceste lucruri dovedesc că venirea Domnului Hristos este foarte aproape.

Învățătura că oamenii sunt liberi de obligația de a asculta de cerințele lui Dumnezeu a slăbit forța obligației morale și a deschis stăvilarele nedreptății asupra lumii. (…)

Tribunalele sunt corupte. Conducătorii sunt stăpâniți de dorința după câștig și iubirea de plăceri senzuale. Necumpătarea a întunecat facultățile mintale ale multora, astfel că Satana are control deplin asupra lor. Juriștii sunt corupți, mituiți, înșelați. Beția și chefurile, patimile, invidia, necinstea de tot felul sunt prezente printre cei ce administrează legile. „Dreptatea este dată la o parte: căci adevărul s-a prăbușit în stradă, iar dreptatea nu se poate apropia” (Isaia 59:14; trad. King James). Oamenii se grăbesc în această cursă nebună după câștig și îngăduințe păcătoase ca și când nu ar exista Dumnezeu, cer sau viață veșnică. (…)

„O vreme de strâmtorare cum n-a mai fost” este gata să vină curând asupra noastră și vom avea nevoie de o experiență pe care mulți sunt prea nepăsători să se străduiască să o dobândească. Adesea strâmtorarea este mai mare decât anticipăm că va fi, însă acest lucru nu este valabil în ce privește criza din fața noastră. Cea mai vie reprezentare nu poate reda magnitudinea chinului ce va urma. În acest timp de strâmtorare, fiecare va trebui să stea în picioare singur înaintea lui Dumnezeu.

Acum este momentul, în timp ce Marele nostru Preot face ispășire pentru noi, să căutăm să devenim desăvârșiți în Hristos. Mântuitorul nostru nu a putut fi făcut să cedeze în fața ispitei nici măcar în gând. Satana găsește în inimile oamenilor un loc prin care să ne prindă; este nutrită vreo dorință păcătoasă și, prin intermediul acesteia, ispitele sale își exercită puterea. Însă Domnul Hristos a spus despre Sine: „Vine stăpânitorul lumii acesteia, dar nu are nimic în Mine.” Satana nu a putut găsi nimic în Fiul lui Dumnezeu care să-L facă să poată câștiga victoria. Domnul Hristos a păzit poruncile Tatălui Său și în El nu exista niciun păcat pe care Satana să-l poată folosi în avantajul său. Aceasta este starea în care trebuie să fie găsiți aceia care doresc să stea în picioare în timpul de strâmtorare. – Review and Herald, 14 martie 1912

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro