Arma celor puternici

Devoțional zilnic 8 septembrie 2019

Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

„Ai observat ce face un câine dacă este tras de urechi sau de coadă de către un copil mic? Stă și stă și iar stă parcă nu ar simți durere. În curtea bunicilor Azorică îl întâlnește pe Bode, nepoțelul de 3 ani. Bode merge la Azorică și îl apucă de urechi, de coadă, îi trage blana în încercarea de a-l mângâia și a-i arăta afecțiune. Bode își dorește foarte mult să dreseze câinele și aruncă bețe poruncitor, câteodată nimerind chiar în bietul animal. Surprinzător Azorică nu face urât. De parcă i-ar face plăcere chinuiala băiețelului. Interesant este cum afișează bunătate și înțelegere față de copil. Prin atitudinea lui parcă ar vrea să spună : ”Te iert, înțeleg că ești mic, nu știi prea multe și nici nu vrei să îmi faci rău. Hai că mai suport să fiu tras. Nu mă supăr pe tine.”

Astăzi, dacă te supără vre-un coleg sau chiar prietenul cel mai bun ți-a cauzat vre-un necaz, gândește-te la exemplul lui Azorică. Fii bun. Arată milă. Iartă. ”Răzbunarea este arma celor slabi, iertarea a celor puternici”. Cum alegi să fii astăzi: slab sau puternic?”

Kristhine Chirileanu, Instructor de Exploratori Vatra Dornei

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro