Devoțional zilnic

Armura perfectă

Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

Unii oameni cred că ei trebuie să primească cât mai multe binecuvântări dacă nu, se plâng că viață este grea şi are multe ispite și încercări.

Acest mod de gândire se poate vedea la cei care nu îl cred pe Dumnezeu pe cuvânt și se bazează pe propriile lor forțe de a birui ispitele. De ce este extraordinară această promisiune? Imaginează-ți că viață spirituală este că un joc, cu niveluri diferite de dificultate. Ai toată asistența necesară din partea lui Dumnezeu ca să treci la nivelul următor, exersând puterea voinței, a caracterului. Orice ispita, problema care vine în drumul vieții, este un vot de încredere oferit deja de Dumnezeu, șoptindu-ți la ureche în timp ce îngăduie ca ispita să vină: Știu că poți! 

Ai tot ce îți trebuie să înfrunți problema! Sunt chiar aici lângă ține! Nemaipomenit, nu? Chiar când te temi și nu îl crezi pe El pe cuvânt, poţi să te întorci repede cu părere de rău la El încercând să treci peste ispite cu El, mergând spre un nivel mai mare de maturitate spirituală. 

Vrei să poți lupta și mai ușor cu ispitele? Memorează făgăduințe biblice și întâmpină ispita ca Isus cu: “Stă scris”. Poți să începi chiar acum cu această promisiune.

Robert Costache, pastor de tineret, Peretu