Asemenea Lui

Devoțional zilnic

Așa a și făcut Noe: a făcut tot ce-i poruncise Dumnezeu. – Geneza 6:22

Numele Noe reflectă cu adevărat semnificația ebraică, și anume: ODIHNĂ.

Atitudinea lui de ascultare de Dumnezeu a indus în propria-i viață o stare de bine cum doar cei ce-și au odihna în Dumnezeu o cunosc .

Textul acesta apare pe fondul unei situații deloc favorabile, în care aproape totul curge împotriva ta.

În ce context se remarcă Noe? De ce este el altfel într-o lume în care „ răutatea omului era mare pe pământ și toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău”? Pe un pământ stricat, plin de silnicie, Noe oferă odihna lui Dumnezeu, el este pacea lui Dumnezeu pe pământ, curcubeul lui Dumnezeu pe cerul legământului.

Atunci când sfârșitul oricărei făpturi este hotărât înaintea Lui, față de Noe, Dumnezeu e altfel. Da, atunci când într-o lume pătată tu ești un om neprihănit, fără pată, când într-o lume ce fuge de Dumnezeu tu umbli cu Dumnezeu, e pentru că tu semeni cu Noe: faci tot ce-ți poruncește Dumnezeu.
Atunci, de fapt, semeni cu Dumnezeu !


Turda Grigore, Ajutor instructor club – Conferinta Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit