Asigurare familială

Devoțional zilnic

Și, după ce treceau zilele de ospăț, Iov chema și sfințea pe fiii săi: se scula dis de dimineață și aducea pentru fiecare din ei câte o ardere de tot. Căci zicea Iov: „Poate că fiii mei au păcătuit și au supărat pe Dumnezeu în inima lor”. Așa avea Iov obicei să facă. – Iov 1:5

Îți iubești familia? Ți-ar plăcea să-i știi în siguranța pe toți? Vrei să fiți împreuna în cer?

Am o veste bună. Chiar dacă ești un copil, tu poți face ceva pentru ca familia ta să fie în siguranță acum, dar și în veșnicie.

Pentru că încă suntem la început de an, aș vrea sa-ți formezi un nou obicei pentru timpul ce va urma: obiceiul lui Iov.
Care era acesta? Iată trei indicii: dis-de-dimineață, ardere de tot, poate că…au păcătuit.

Iov obișnuia să se trezească dis-de-dimineață, să strângă toată familia și să înceapă ziua cu Dumnezeu. Iar acolo la altar, Iov cerea iertare pentru el și pentru fiii lui. Îmi place să cred că-i amintea pe nume pe toți, întrucât aducea pentru fiecare câte o ardere de tot. Motivul? Poate că…au păcătuit…în inima lor. Nimic concret. Nici o faptă rea. La exterior totul era perfect. Nimeni nu putea reproșa nimic. Dar interiorul? Acela îl știa doar cel în cauză și Dumnezeu. Iar Iov știa că inima nu poate să o cunoască nimeni, pentru că „este nespus de înșelătoare și deznădăjduit de rea”. Și pentru că voia să își știe familia în siguranță, sub protecția sângelui ispășitor, pentru că dorea ca toți să fie mântuiți, așa cum dorești și tu, Iov se ruga ca inima lui și a celor dragi să fie cu totul a Domnului.

În dimineața aceasta, te provoc să înveți obiceiul lui Iov: pune-ți familia în siguranță în fiecare dimineață. Mijlocește pentru tine și familia ta înaintea lui Dumnezeu cerând iertare. Prezintă-ți membri familiei pe nume înaintea Lui și cere o inimă bună, iubitoare pentru fiecare în parte, o inimă care să fie cu totul a Lui.

Dacă vrei să ai speranța mântuirii pentru toți cei dragi, atunci ASIGURĂ-ȚI FAMILIA prin sângele lui Isus.


Beni Țepuș, Conducator de Club – Conferinta Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit