Astăzi este ziua potrivită

Fără categorie 14 aprilie 2018

Dacă vrei să citești puțin mai mult din Biblie astăzi, îți propun Luca 19.
Ierihonul era în sărbătoare. Parcă toată lumea era pe stradă. Ai putea chiar să spui că era în plină paradă. Motivul? Isus trecea prin cetate.

Toți auziseră despre Isus. Unii spuneau că era un profet, alții îl numeau cel mai mare învățător și povesteau despre lucrurile învățate de la El, în timp ce alții spuneau ca un medic așa de iscusit ca El nu a mai fost niciodată. Toți își doreau să stea lângă El, să îl atingă, sau măcar să fie văzuți de alții în preajma lui Isus. Cred că dacă evenimentul s-ar fi petrecut în 2018, mulți ar fi făcut un selfie. #Isussieu.

Printre ei însă Biblia ne spune că era un om care și-ar fi dorit mult să îl vadă. Acest om era însă mai marele vameșilor. Din păcate vameșii nu prea erau iubiți de oameni. Chiar Biblia spune despre ei că erau considerați de ceilalți ca fiind păcătoși. Nu știu dacă a închis vama în ziua aceea, știu sigur însă că și el a plecat să vadă parada. Însă când a ajuns la strada principală, nu putea vedea nimic. Toți erau mai înalți decât el, și nimeni nu dorea să-i facă loc să meargă mai aproape. Cred că mulți gândeau că un asemenea om nu avea ce căuta aproape de Isus.

Dar Zacheu nu se dă bătut. Își dorea mult să îl vadă pe Isus. Așa că a alergat înainte, și s-a urcat într-un smochin.

Lui Isus i-a plăcut atitudinea aceasta. Iată un om care nu a lăsat părerile altora să îl oprească din a se întâlni cu Isus. Și chiar dacă era considerat un păcătos de mulți din Ierihon, Isus l-a considerat omul potrivit pentru a găzduii în casa sa peste noapte.

Dă-mi voie să te întreb: Nu ai vrea să te întâlnești cu Isus Sabatul acesta? Poate simți că nu meriți. Nu lăsa acesta să te împiedice să îl primești pe Isus în inima ta. Îmi place mult o rugăciune făcută de Ezechia pentru popor într-un moment în care viața lor nu era 100% cum ar fi trebuit să fie.

„Domnul, care este bun, să ierte pe toți cei ce și-au pus inima să caute pe Domnul, Dumnezeul părinților lor, măcar că n-au făcut sfânta curățire!” 2 Cronici 30:18-19

Dacă vrei să îl întâlnești pe Isus, sunt sigur că rugăciunea aceasta se va împlini și în dreptul tău. Azi chiar e o zi potrivită pentru o asemenea întâlnire.

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro